gastro postao
Ovi jednostavni keksići s bijelom čokoladom i limunom mirišu na blagdane...
Najdraži recept za američke keksiće malo smo preradili kako bi odgovarao blagdanskoj sezoni. Umjesto tamne čokolade i vanilije, upotrijebili smo koricu domaćeg, nešpricanog limuna i bijelu čokoladu. Savršeno se uklapaju u slatki jelovnik za nadolazeće blagdane, a primamljivosti doprinosi i to što priprema traje zaista kratko. Miksanje, odmaranje tijesta i pečenje trajat će samo 45 minuta.
Dobra je vijest što tijesto možeš napraviti već sada, zamrznuti ga i ispeći tik pred Božić.
Sastojci:
- 220 g brašna
- 100 g bijelog šećera
- 60 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 120 g omekšalog Zvijezda margarina
- 1 veće jaje
- 3 g sode
- 2 g praška za pecivo
- 100 g nasjeckane bijele čokolade
- Korica limuna
Priprema:
- Izmiksaj omekšali margarin sa šećerom u pahuljastu smjesu.
- Dodaj jaje i naribajte koricu jednog limuna pa kratko izmiksaj.
- Brašno, prašak za pecivo i sodu pomiješaj u zasebnoj posudi pa sjedini sa smjesom maslaca, šećera i jaja.
- Dodae nasjeckanu bijelu čokoladu pa dobro promiješaj.
- Smjesu oblikuj u kuglu, omotaj prozirnom folijom i stavi u hladnjak na barem pola sata.
- Lim obloži papirom za pečenje, a pećnicu zagrij na 190 stupnjeva.
- Od tijesta oblikuj kuglice i položi ih na papir za pečenje.
- Peci 10-11 minuta pa pusti da odstoje desetak minuta.
Ohlađene keksiće čuvaj u posudi s poklopcem.