Bliže nego ikad: Sladoled od kokosa i čokolade

Thinkstock
Tri sastojka, fantastične arome i dobra doza osvježenja savršen su recept za rashlađivanje sve toplijih dana...
Vidi originalni članak

Najslađi sladoled ove sezone definitivno je onaj koji se priprema od samo tri sastojaka i ima okus najsvježijeg kokosa. Ono što ga čini još boljim jest iznimno jednostavna priprema koja u rekordnom roku rezultira egzotičnim i punim okusima s divnom domaćom notom.

 

slatke radosti Za tople dane - Sladoled od ricotte i kandiranog voća

 

Za pripremu ove ledene slastice trebat će vam oko 60 mililitara slatkog vrhnja i oko 450 ml kokosovog mlijeka. Slatko vrhnje potrebno je izmiksati u šlag, a zatim mu dodati kokosovo mlijeko pa laganim pokretima silikonskom kuhačom sve zajedno dobro povezati. 

Važno je znati koristite li zaslađeno kokosovo mlijeko ili ne kako biste ga, u slučaju da je to potrebno, dodatno zasladili omiljenim zaslađivačem.
 


Dobivenu kremu rasporedite u posudu pa je zagladite i spremite na zamrzavanje na nekoliko sati, ovisno o količini koju pripremate i veličini kalupa u koji spremate sladoled. 

Čokoladne komadiće možete dodati odmah, prije samog zamrzavanja ili ih možete koristiti kao posip kada je sladoled već gotov. Također, odlična kombinacija bit će ona otopljene čokolade prelivene preko hladnog sladoleda.

 

Moguće je! NICEcream: Priča o zdravom domaćem sladoledu

 

Želite li dodatno začiniti čitavu pripremu, sladoled na kraju možete posipati tostiranim komadićima kokosa.

Odlična alternativa ovakvoj pripremi sladoleda bit će i ona s kondenziranim mlijekom, kokosovim uljem i tučenim slatkim vrhnjem u kojoj se svi sastojci povezuju i stavljaju na zamrzavanje dok ne dostignu savršenu teksturu i temperaturu.

 

NEOBIČNO Ledeno osvježenje za najhrabrije gurmane

 

U slast!

Posjeti Gastro.hr