Božićni chia puding s okusom medenjaka

Shutterstock Jutro započni blagdanskim okusima
Pripremi zdravu i pomalo drugačiju poslasticu koju krase blagdanski okusi
Vidi originalni članak

U potrazi si zdravim, blagdanskim doručkom? Chia puding s okusom medenjaka je sve što trebaš! Vrijeme pripreme je samo 5 minuta, a dobra je vijest da se može pripremiti i unaprijed. Poslužit će ti kao ukusan doručak ili slatki međuobrok.

Chia puding može se čuvati u hladnjaku do tri dana. 

Božićni chia puding s okusom medenjaka

Sastojci (za dvije osobe):

  • 1/4 šalice chia sjemenki
  • 1/4 žličice mljevenog đumbira
  • 1/4 žličice mljevenog cimeta
  • 1 žličica kakaa
  • 1 1/2 šalica bademovog mlijeka
  • 1 žlica javorovog sirupa ili meda
  • 1/4 šalice sjemenki nara
  • kakao zrna i orašasti plodovi, za posipanje
  • kokosove pahuljice, za posipanje

jesenska varijanta Dobro jutro uz zobenu kašu s cimetom

 

Priprema: 

  1. U zdjeli pomiješaj chia sjemenke, mljeveni đumbir, kakao i cimet.
  2. Ulij bademovo mlijeko i javorov sirup. Izmiješaj.  
  3. Ostavi da odstoji 5 minuta i ponovno promiješaj kako bi uklonila grudice.
  4. Pokrij i stavi u hladnjak na najmanje 30 minuta da se stisne (što duže čekaš, to će postati gušće).
  5. Izvadi chia puding iz hladnjaka i ponovo promiješaj. Ako je pregust, dodaj još malo bademovog mlijeka i miješaj dok ne postigneš željenu gustoću.
  6. Rasporedi smjesu u dvije šalice i pospi ih sjemenkama nara, kakao zrncima, orašastim plodovima i kokosovim pahuljicama.

 

teško joj je odoljeti Zobena kaša s bananama - recept Jamieja Olivera

dobro jutro, dobar tek! Razbudi se uz chia puding s kavom!

 

Posjeti Gastro.hr