U jednoj zdjelici je sve što ti treba za dobar početak radnog dana - prefina zobena kaša s bananama!
Slavni kuhar, vlasnik restorana i TV zvijezdaJamie Oliver u jedan je recept uspio ugurati sve što ti treba za kvalitetan i zasitan doručak. U zobenu kašu s bananama, uz banane i tostirane bademe, ubacio je i mak, cimet te med.
Priprema će ti oduzeti 15-ak minuta, što znači da zbog doručka nećeš morati puno ranije ustati. Sastojci su dovoljni za 4 manje porcije, prikladne za djecu ili one malo slabijeg apetita.
Za ovu kašu bolje je da su banane malo zerlije
foto: Shvets Production/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Zobena kaša s bananama
5 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Zobene pahuljice
160
g
Mlijeko
600
g
Banana
2
kom
Listići badema
30
g
Cimet
0,50
žličica
Mak
2
žlica
Med
Javorov sirup
Postupak
Pomiješaj zobene pahuljice i mlijeko, dodaj prstohvat soli i stavi ih na vatru. Povremeno miješaj i pričekaj da zakuha pa smanji vatru i pusti da krčka još 5 minuta.
Oguli i nareži banane. Tostiraj listiće badema na tavi na srednjoj vatri, sve dok ne poprime zlaćanu boju.
U toplu kašu umiješaj cimet, mak i malo meda ili javorovog sirupa (biraj između ova 2 slatka dodatka, i stavi količinu prema vlastitom ukusu). Kašu podijeli u 4 zdjelice te dodaj kolutiće banane i bademe.
Posluži odmah!
Slavni Jamie Oliver ima još odličnih recepata za doručak!