Recepti Desert 19. ožujka 2024.

Jamie Oliver ima super recept koji prolazi za doručak, ručak, ali i večeru!

Desert
4 MIN
16 MIN
2
JEDNOSTAVNO
Jamie Oliver
Jamie Oliver
foto: PA/PIXSELL
Kuhar Jamie Oliver poznat je po jednostavnim receptima kojima želi doprijeti do što više ljudi. Njegovi recepti i savjeti uvelike nam olakšavaju kuhanje, a ovaj najnoviji, za palačinke iz 1 šalice toliko je dobar i raznovrstan da ga možeš pripremati za svaki obrok u danu

Slavni chef Jamie Oliver voli pojednostaviti stvari u kuhinji kad god je to moguće. Tako je bilo i u njegovu prvom ikad kulinarskom showu, slavnom serijalu "Goli kuhar" koji ove godine obilježava 25 godina od prvog emitiranja. Već tada Jamie je u svojim TV emisijama promovirao kuhanje 'ogoljeno' do bazičnih tehnika i najosnovnijih namirnica.

Jednostavno kuhanje

I dalje u svim svojim emisijama, na webu, i u svojim knjigama, Jamie Oliver zagovara kuhanje bez puno kompliciranja jer želi što više ljudi zaraziti virusom ljubavi prema kuhanju kod kuće. A to, svjestan je i sam, može jedino jednostavnim, a finim jelima čija priprema ne zahtijeva puno pripreme i sati u kuhinji, ali ni puno pranja posuđa nakon kuhanja…

 

chili con carne Možda vas zanima... 3 odlična jela iz mikrovalne s potpisom Jamieja Olivera Špajza

 

Tako je u jednom od svojih najnovijih intervjua otkrio recept za najjednostavnije palačinke koji uspijeva baš svaki put. Recept je doista tako jednostavan da ćeš ga najvjerojatnije odmah zapamtiti, odnosno nećeš ga morati zapisati. A ako slučajno i zaboraviš, potraži ga kod nas 😉

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heart (@thisisheart)

Ne gasi ekran dok kuham

Palačinke iz 1 šalice – recept by Jamie Oliver
4 MIN
pripreme
16 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Oštro brašno 1 šalica
  • Prašak za pecivo 1,50 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Jaje 1 kom
  • Mlijeko 1 šalica
Postupak
  1. Sve sastojke izmiješaj u zdjeli. Palačinke peci na dobro zagrijanoj tavi, na rastopljenom maslacu, u željenoj veličini.


  2. Palačinke se prvo peku na jednoj strani dok se na gornjoj strani ne počnu stvarati mjehurići, potom se pažljivo preokrenu na drugu stranu te se na pečenu stranu namaže malo maslaca. "Ovu metodu koristim već godinama. I tako svaki put dobijem savršene palačinke", poručuje Jamie.


Kako poslužiti Jamiejeve palačinke iz jedne šalice

I sam Jamie otkriva razne mogućnosti za slatka i slana jela za koja možeš upotrijebiti ovaj recept. Primjerice, možeš dodati još mlijeka ili vode i napraviti tanke palačinke, poput naših.

Također, u videu Jamie otkriva razne načine kako ove palačinke možeš poslužiti slane ili slatke… Sve ih donosimo u nastavku.

Domače palačinke | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Domaće palačinke foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Jednostavne palačinke – slatke varijante

Donosimo nekoliko odličnih ideja za slatke varijante s ovim jednostavnim palačinkama:

  • Dodaj voće u tijesto za palačinke, ili ga pak stavi na pečene palačinke prilikom posluživanja. Koristi banane, borovnice, jagode, maline – sve navedeno odlično funkcionira!
  • Na pečene palačinke poslagane jednu na drugu stavi tučeno slatko vrhnje i fine i mirisne domaće jagode.
  • Nakon što staviš tijesto u tavu, pospi ga komadićima čokolade koji će se divno rastopiti prilikom pečenja.
  • Gotove palačinke premazi nutellom ili nekim drugim namazom od lješnjaka, čokolade, bijele čokolade, kokosa…
  • Palačinke pospi cimetom i smeđim šećerom.
  •  
Jamie Oliver lazanje Možda vas zanima... Jamie Oliver ima najbolje trikove za savršene lazanje Špajza

 

Jednostavne palačinke – slane varijante

Jamie ima odlične ideje i za slane varijante svojih palačinki, koje mogu biti odličan slani doručak, večera ili predjelo. A možeš ih na brzinu napraviti i kad ti se na vratima pojave nenajavljeni, ali dragi gosti.

  • U tijesto za palačinke dodaj natrganu prženu slaninu.
  • Razrijedi tijesto i napravi tanke palačinke, te ih napuni šunkom narezanom na kockice i naribanim sirom (odlično funkcioniraju gruyere ili ementaler). Palačinke posluži preklopljene na četvrtine.
  • Palačinke posluži umjesto engleskog muffina, kao podlogu za jaja Benedict.
  • Palačinke posluži sa salsom od svježih rajčica, paprika i luka i/ili guacamole umakom.

Kako ti se čine ove jednostavne palačinke? Hoćeš li ih isprobati?

Palačinke | Author: Maryam Sicard/Unsplash Ove palačinke možeš poslužiti i u slanoj varijanti, za doručak foto: Maryam Sicard/Unsplash

 

jamie oliver, piletina s češnjakom Možda vas zanima... Piletina s češnjakom kako je priprema Jamie Oliver Recepti Proteinski kruh Možda vas zanima... Jamie Oliver ima najbolji recept za proteinski kruh Recepti Jamie Oliver - krepko varivo s piletinom Možda vas zanima... Varivo s piletinom - recept slavnog Jamieja Olivera Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.