Recepti 06. veljače 2024.

Piletina s češnjakom kako je priprema Jamie Oliver

jamie oliver, piletina s češnjakom
Piletina s češnjakom po receptu Jamieja Olivera foto: David Loftus/Good Morning America
gastro postao gastro.24sata.hr
U svojoj novoj knjizi "5 Ingredients Mediterranean: Simple Incredible Food" Jamie Oliver donosi jednostavne recepte sa samo 5 mediteranskih namirnica, uz koje je kuhanje pjesma

Slavni kuhar Jamie Oliver majstor je ukusnih jela. Ma zna on itekako skuhati i neka jako komplicirana jela, ali često nastoji pojednostaviti proces kako bi ista jela svi mogli pripremiti kod kuće. Jamie pojednostavnjuje popis namirnica, metode kuhanja, ali i smanjuje količinu posuđa koje se koristi pri kuhanju.

U svojoj najnovijoj kuharici "5 Ingredients Mediterranean: Simple Incredible Food" Jamie donosi jednostavna jela koja se brzo i lako pripremaju, a ništa ne gube na dobrom okusu. Riječ je o jelima koja se prave od minimalnog broja sastojaka, ali okus je i dalje vrhunski.

 

Jamie Oliver - krepko varivo s piletinom Možda vas zanima... Varivo s piletinom - recept slavnog Jamieja Olivera Recepti Kedgeree s graškom i škampima Možda vas zanima... Brzo jelo Jamieja Olivera s rižom, jajima i povrćem Recepti

 

Jednostavnije je bolje

"Skratite svoju listu za kupovinu namirnica. Neka jela koja kuhate budu jednostavna. Fokusirajte se na okuse i tehniku te zbilja dobra i fina jela koja će zablistati na vašem stolu za doručak, ručak i večeru", poručuje Jamie.

Iz Jamiejeve nove knjige posebno nam se svidio recept piletina s češnjakom, koji donosimo u nastavku. Za pripremu su potrebni češnjak, piletina, slanutak, baby špinat i nešto začina, a sve se priprema u jednoj tavi, tako da neće biti ni puno pranja suđa nakon kuhanja i uživanja u ovom odličnom mediteranskom jelu.

"Ovaj recept inspiriran je divnim okusima Libanona, i vrlo je jednostavan. Slanutak daje poseban okus i teksturu", poručuje Jamie o svom jelu koje moraš obavezno isprobati. Nama se jako svidjelo.

Piletina s češnjakom po receptu Jamieja Olivera

(za 2 osobe, jednostavno, 18 minuta)

Sastojci:

  • 4 češnja češnjaka
  • 2 komada pilećih prsa, bez košte, otkoštena
  • 400 g kuhanog slanutka
  • 300 g baby špinata
  • 1 žličica sumaca
  • sol, papar
  • 1 žlica octa od crvenog vina

 

Čili papričice Možda vas zanima... Jamie Oliver zna što s viškom ljutih papričica Špajza

 

Postupak:

  1. Češnjak oguli, nareži po dužini i stavi na tavicu s malo maslinova ulja. Prži uz stalno miješanje dok ne zamiriši.
  2. Nareži svaki komad pile
  3. Ih prsa po dužini na 3 komada podjednake veličine, posoli i popapri.
  4. Kad se češnjak lijepo zazlati, brzo ga makni iz tave, a ulje s okusom češnjaka stavi u tavici. Na tom ulju poprži piletinu oko 5 minuta, odnosno dok se lijepo ne zazlati i potpuno ispeče, uz redovito okretanje.
  5. Izvadi piletinu iz tave, i u nju dodaj slanutak (zajedno s malo vode od kuhanja, odnosno tekućinom u kojoj je bio u konzervi).
  6. Dodaj špinat i  većinu poprženog češnjaka (količinu češnjaka koji ćeš dodati prilagodi vlastitom ukusu) te 1 žlicu octa od crvenog vina te kuhaj dok špinat ne uvene, a slanutak se dobro zagrije. Dodaj soli i papra ako je potrebno, vrati piletinu u tavu i jelo pospi sumacom.

 

Možda vas zanima... Super recept za crumble s jabukama Jamieja Olivera Recepti chili con carne Možda vas zanima... 3 odlična jela iz mikrovalne s potpisom Jamieja Olivera Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.