Ovo odlično jelo, krepko varivo s piletinom, ne daje ti puno posla: sve pripremiš i - ubaciš u pećnicu. Dok čekaš da jelo bude gotovo stigneš oprati suđe, postaviti stol i prelistati novu kuharicu Jamieja Olivera 'Jedan' iz koje ti ekskluzivno donosimo ovaj recept
Recepte slavnog britanskog kuhara Jamieja Olivera obožavamo jer su ukusni, pouzdani, pristupačni, jednostavni i brzo gotovi! A kako bi još više pojednostavio kuhanje i približio da onima koji zaziru od bilo kakvog posla u kuhinji, a posebno od pripremanja hrane, Jamie je izdao još jednu kuharicu, 'Jedan', u kojoj donosi recepte za prefina jela koja se pripremaju u samo jednoj posudi. A jednostavnije od toga zbilja ne može!
U knjizi, koju je na hrvatskom jeziku izdao Mozaik knjiga, nalazi se više od 120 raskošno ilustriranih recepatakoji će definitivno pojednostaviti tvoj život te u njega unijeti i neke nove okuse. A nakon kuhanja po ovim receptima neće biti niti puno suđa za pranje.
I zato se baci na posao i isprobaj recept za Jamiejevo slasno krepko varivo s piletinom...
Krepko varivo s piletinom - recept je iz nove knjige 'Jedan' Jamieja Olivera
foto: Mozaik knjiga
Ne gasi ekran dok kuham
Krepko varivo s piletinom - recept by Jamie Oliver
10 MIN
pripreme
70 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Dimljena slanina
4
kriška
Češnjak
4
režanj
Komorač - sjemenke
1
žlica
Timijan
1
svežanj
Crveno vino
200
ml
Pelati iz konzerve
800
g
Bijeli grah (iz konzerve)
800
g
Piletina - batak i zabatak
4
kom
Postupak
Pećnicu zagrijte na 190 °C.
Slaninu nasjeckajte na komadiće od 2 cm.
Oljuštite i tanko narežite češnjak.
Na srednje jak plamen stavite lim za pečenje veličine 25 cm x 35 cm, ulijte 1 žlicu maslinovog ulja, dodajte slaninu, češnjak, sjemenke koromača i listiće timijana.
Miješajte dok sastojci ne požute, podlijte ih crvenim vinom pa dodajte rajčice koje ćete malo izgnječiti čistim rukama.
Ocijedite i dodajte grah, prstohvat morske soli i crnog papra, dobro promiješajte pa pričekajte da zakuha.
Pileće batke i zabatke posolite i popaprite, dodajte ih u varivo s kožom prema gore. Sve potom pecite 1 sat ili dok se meso ne počne lako odvajati od kosti, a varivo bude gusto i ukusno.
Otprilike na pola vremena pečenja sve malo promiješajte, a piletinu prelijte umakom iz lima.
Jelo će biti savršeno posluženo ravno iz pećnice, a možete dodati i kakvu svježu zelenu lisnatu salatu i povrće kuhano na pari, kao i malo kruha kojim možete pokupiti umak.
Jamie Oliver ima novu kuharicu - 'Jedan'
foto: DPA/PIXSELL; Mozaik knjiga