gastro postao
Popularni se chef protiv vrućina bori slasnim lizalicama koje lako mogu biti doručak, međuobrok i desert.
Baza ovih lizalica je voće, ali će biti još slasnije ako ih prelijete kvalitetnom bijelom čokoladom. Jamie savjetuje da je otopite na pari, pričekate pet minut da se malo ohladi, a zatim umočite polovicu lizalica.
Savjetujemo vam da ih pripremite za vikend i uživate u njima cijeli tjedan.
Sastojci:
- 1 velika banana
- 300 g bobičastog voća
- 400 ml soka od jabuke
- 50 g zobenih pahuljica
- Med
- 100 g bijele čokolade
Priprema:
- Banane, bobičasto voće, pahuljice i sok od jabuke stavite u blender. Blendajte dok smjesa ne postane glatka, isprobajte i po potrebi dodajte med.
- Premjestite smjesu u 12 kalupića za sladoled i stavite u zamrzivač na najmanje dva sata.
Uživajte!