Zdrave i zelene proljetne palačinke odličan su izbor za lagani popodnevni zalogaj, večeru ili slani doručak
Tražiš li zanimljiv i drugačiji, ali jednako ukusan popodnevni zalogaj ili kiselkasti i slani doručak na pravom si mjestu jer tko je rekao ili izmislio zakon o tome da palačinke uvijek moraju biti slatke? Ova proljetna verzija po receptu slavnog britanskog chefa i TV zvijezde Jamieja Olivera odlična je ideja u tom slučaju.
Ovim palačinkama možeš dodati razne namirnice po svojem izboru, a u recept koji ti donosimo one su u kombinaciji sa svježim sirom i salatom od avokada i rajčice. Svakako preporučujemo da probaš i tu verziju!
Zelene proljetne palačinke
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Proljetne palačinke - recept by Jamie Oliver
8 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Avokado
1
kom
Mini rajčica
340
g
Špinat
100
g
Mladi luk
3
kom
Limeta
1
kom
Maslinovo ulje
Jaje
1
kom
Brašno
125
g
Prašak za pecivo
1,50
žličica
Sol
0,25
žličica
Mlijeko
230
ml
Zrnati sir
250
g
Postupak
Posoli, očisti, oguli i sitno nareži avokado. Rajčice operi i nareži na četvrtine te zatim zajedno s avokadom stavi u zdjelu te im dodaj četvrtinu količine špinata. Nasjeckaj i dodaj zatim mladi luk i prelij sve sastojke sokom od limete. Zatim dodaj žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja, začini solju i paprom, dobro promiješaj te stavi na stranu.
Jaje razmuti u blenderu, dodaj brašno, mlijeko, preostali špinat te po prstohvat soli i papra, a zatim blendaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Na srednje jaku vatru stavi veliku tepsiju, namaži ju s malo maslinovog ulja, a zatim ulij u nju tanki sloj tijesta.
Peci oko 2 minute ili dok lagano ne poprimi zlatnu boju, a zatim prebaci na tanjur za posluživanje i ponovi sve dok imaš tijesta.
Prije posluživanja na svaku palačinku dodaj malo sira, salatu od avokada i rajčice te umak po želji.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.