Slasne i slane palačinke od krumpira i mladog luka idealan su doručak ili brunch...
Ako tražiš jednostavan slani doručak, na pravom si mjestu, ove palačinke od krumpira i mladog luka ono su što tražiš. Po želji ih upotpuni kiselkastim ili umakom od jogurta i tvoj će dan garantirano započeti odlično!
Po želji prije posluživanja palačinke pospi parmezanom, a posluži ih uz komadiće slanine ili salate po izboru i u svoj organizam unesi sve potrebne hranjive sastojke od jutra!
Nadalje, ako ti je od dana prije ostalo pire krumpira, ovaj recept idealan je za smanjenje otpada od hrane, jer - hrana se ne baca!
Mini palačinke od krumpira i mladog luka
foto: Polonist.com/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Palačinke od krumpira i mladog luka
8 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Krumpir
140
g
Brašno
50
g
Soda bikarbona
2
žličica
Jaje
1
kom
Mlijeko
5
žlica
Mladi luk
3
kom
Suncokretovo ulje
2
žlica
Maslac
Postupak
Krumpir stavi u veliki lonac slane vode i kuhaj dok ne omekša. Dobro ocijedi, vrati natrag u lonac, prodinstaj minutu na laganoj vatri da se osuši, a zatim napravi od njega pire i ostavi ga da se ohladi.
Ohlađeni pire stavi u veću zdjelu zajedno s brašnom i sodom bikarbonom. Umuti jedno jaje s mlijekom, posoli, dodaj u zdjelu i umuti glatko tijesto. Umiješaj malo mladog luka, a dio ostavi sa strane za posluživanje.
U tavi zagrij pola količine ulja i malo maslaca, a zatim od tijesta oblikuj palačinke. Peci ih minutu-dvije sa svake strane dok ne porumeni, a zatim ih okreni i peci drugu stranu. Ponovi sve dok imaš tijesta.
Prije posluživanja pospi mladim lukom. Pored njih po želji posluži jaje na oko, slaninu ili druge dodatke po želji.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.