gastro postao
                                            
                                        
                                    Brze, jednostavne i savršeno ukusne slane palačinke sa šunkom i sirom nestaju s tanjura u tren oka...
                                
                                
                                    
                                
                                Hrskave palačinke sa šunkom i sirom tope se u ustima. Jednostavne su za pripremu, a odlično se sljubljuju s mladim lukom i kiselim vrhnjem. Umjesto šunke može se staviti i panceta ili pršut, a od sira najbolje odgovara cheddar jer je aromatičan i dobro se topi, no i drugi sirevi bit će sasvim OK.
Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti 25 minuta, a količina je dostatna za 13 (malih) palačinki.
            Mini palačinke sa šunkom i sirom
        
Slane palačinke sa šunkom i sirom
Sastojci - za palačinke i nadjev:
- 150 g brašna
 - 2 žličice praška za pecivo
 - 1 jaje
 - 215 ml mlijeka
 - 150 g ribanog cheddar sira
 - 225 g sjeckane šunke
 - mladi luk, sitno nasjeckan (oko 3 stabljike)
 - 3-4 žlice maslaca - za prženje
 
Sastojci - za posluživanje:
- kiselo vrhnje ili jogurt
 - mladi luk, nasjeckan
 - šunka, nasjeckana
 
Priprema:
- U posudi izmiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i papar.
 - Smjesi dodaj jaje i mlijeko. Miješaj dok se sastojci ne sjedine.
 - Dodaj cheddar, šunku i mladi luk te sve dobro izmiješaj.
 - Zagrij tavu koja se ne lijepi na srednje jakoj vatri.
 - Šunku za posluživanje možeš popržiti kratko na malo maslaca, a zatim ju izvaditi na papirnati ručnik da se ocijedi.
 - Na zagrijanu tavu stavi maslac te manju količinu tijesta rasporedi u krug od 7 cm ( na većoj tavi trebalo bi ti stati 3 ili 4 palačinke odjednom).
 - Palačinke prži 2 minute dok donja strana ne postane zlatne boje. Preokreni ih i prži još oko minutu i pol. Postupak ponavljaj s preostalim tijestom.
 - Posluži ih tople uz kiselo vrhnje, mladi luk i šunku.
 
Tko o čemu, mi o palačinkama...