Recepti 26. siječnja 2024.

Ove zelene palačinke moraš isprobati!

Zelene palačinke
Zelene palačinke sa špinatom foto: Eva Bronzini/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Tanke, delikatne zelene palačinke napuni slatkim nadjevom po izboru!

U palačinkama možeš bezbrižno uživati čak i ako si na posebnom režimu. U nastavku ti donosimo jednostavan recept za zelene palačinke iz blendera, s pirovim brašnom, bademovim mlijekom, špinatom i limunom. 

Bit će gotove za tren i možeš ih puniti čim god poželiš. Svježe voće i jogurt od kokosa su odlična ideja, ali i džemovi, rastopljena tamna čokolada ili domaći krem namaz će poslužiti. OK su i razne slane varijante.

 

zeleni smoothie Možda vas zanima... Najbolji zeleni smoothie i njegove varijacije Recepti

 

Sastojci su dostatni za pripremu 10 palačinki, što je sasvim sigurno dovoljno za 3 ili čak 4 porcije. Dobro jutro i dobar tek!

 | Author: Eva Bronzini/Pexels Zelene palačinke sa špinatom foto: Eva Bronzini/Pexels

Zelene palačinke

Sastojci:

  • 120 ml bademovog mlijeka
  • šaka mladog špinata
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1-2 žlice meda
  • 1 jaje (L)
  • 1/2 žličice limunove korice
  • prstohvat soli
  • 1/4 žličice ekstrakta vanilije
  • 40 g pirovog brašna

 

puding od čokolade Možda vas zanima... Oduševit će te ovaj puding sa zobenim mlijekom! Recepti

 

Postupak:

  1. U blenderu izblendaj špinat s bademovim mlijekom i limunovim sokom. Dodaj kokosovo ulje, med i kratko blendaj dok se sastojci ne sjedine.
  2. Dodaj sve preostale sastojke pa još kratko upali blender. Tijesto treba biti bez grudica i poprilično tekuće.
  3. Zagrij tavicu za palačinke i po potrebi je premaži tankim slojem ulja. Izlij dio smjese i okreći tavicu kako bi se rasporedila po cijeloj površini. Palačinke trebaju biti tanke!
  4. Kad primijetiš da su se rubovi odvojili od tavice i poprimili smećkastu boju, okreni palačinku i peci je još kratko s druge strane. Posluži odmah!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.