gastro postao
Kada se zaželiš slatkog, isprobaj ovaj jednostavan recept za puding od tamne čokolade i zobenog mlijeka
Odličan puding možeš napraviti i s biljnim mlijekom i bez jaja! Dokaz te teze je ovaj brzinski recept sa zobenim mlijekom, za koji moraš odvojiti samo 15 minuta. Poslužiti ga možeš odmah, dok je još topao, ili kada se dobro rashladi.
Ako preferiraš ohlađeni puding, obavezno ga pokrij plastičnom folijom kako se ne bi stvorila korica. U hladnjaku ga možeš čuvati čak 3 dana!
Puding sa zobenim mlijekom
Sastojci:
- 60 g šećera
- 30 g kakaa
- 2 žlice gustina
- prstohvat soli
- 500 ml zobenog mlijeka
- 120 g tamne čokolade
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Postupak:
- U posudi na laganoj vatri pomiješaj šećer, kakao, gustin i sol. Postepeno dolijevaj mlijeko i miješaj dok se svi sastojci ne sjedine.
- Nastavi kuhati na laganoj vatri i miješati sljedećih 5 do 10 minuta kako bi se smjesa zgusnula. Kad primijetiš mjehuriće, dodaj čokoladu i energično miješaj još pola minute.
- Makni s vatre i umiješaj vaniliju. Prelij puding u posudice i posluži odmah ili pak dobro rashladi.