Recepti 23. srpnja 2023.

Genijalan chia puding s čokoladnim mlijekom

Chia puding s čokoladnim mlijekom odličan je brzi desert za ljeto foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživaj u čokoladnom zalogaju bez grižnje savjesti

Chia sjemenke postale su dio svakodnevnog jelovnika mnogih, a posebno su popularne kao dodatak smoothieju ili zobenoj kaši. Iako su odličan dodatak jelu, mogu biti i zvijezda deserta kao što su u ovom čokoladnom pudingu.

Većina nas do sada je barem jednom pripremala chia puding, no s čokoladnim mlijekom? E to je i nama zanimljiv i ukusan novitet. Upravo je čokoladno mlijeko tajna ovog ukusnog i zdravog chia pudinga, a posebno ćeš ga naglasiti s malo instant kave. 

 

Možda vas zanima... Oduševite najdraže džemom od jagoda i chia sjemenki Recepti

 

 | Author: Thinkstock Čokoladni chia puding foto: Thinkstock

Chia puding s čokoladnim mlijekom

Sastojci:

  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 1/4 žličice instant kave
  • 250 ml čokoladnog mlijeka
  • 60 g chia sjemenki
  • prstohvat soli

Postupak:

  1. U zdjelici pomiješaj kakao u prahu, instant kavu i prstohvat soli. Dodaj čokoladno mlijeko i dobro promiješaj dok se ne sjedini sa sastojcima te na kraju umiješaj chia sjemenke.
  2. Puding ostavi u hladnjaku preko noći kako bi se stisnuo, a ako ga želiš jesti odmah, jednostavno ga izmiješaj štapnim mikserom nekoliko sekundi i ostavi da stoji 10 minuta.
  3. Posluži sa svježim borovnicama, malinama ili drugim voćem.

Iskoristi sve blagodati chia sjemenki i u ovim receptima:

 

Možda vas zanima... Zobena kaša s kikiriki maslacem i chia sjemenkama Recepti Možda vas zanima... Chia puding s grčkim jogurtom i jagodama Recepti Možda vas zanima... Najjednostavniji chia puding s kokosovim mlijekom Recepti Možda vas zanima... Razbudi se uz chia puding s kavom! Recepti Možda vas zanima... Smuti mi smoothie: Chia smoothie s bobičastim voćem Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.