Napravi palačinke od heljdinog brašna, napuni ih sirom, blitvom i pancetom pa ih kratko zapeci u pećnici
Ove slane palačinke punjene su smjesom od blitve, pancete i sira, a potom su zapečene s preljevom od kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje. Možeš ih jesti tople, ali vrlo su ukusne i kada se ohlade.
U tijesto za palačinke nisam stavljala mineralnu vodu samo zato što je nisam imala kod kuće, ali palačinke su fino uspjele i bez nje. Ako želiš, možete dio mlijeka iz recepta zamijeniti mineralnom vodom. Dobar tek!
Zapečene palačinke punjene blitvom, pancetom i svježim sirom
foto: Laura Roman
Ne gasi ekran dok kuham
Zapečene palačinke punjene blitvom, pancetom i svježim sirom
25 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
PALAČINKE
Sastojci
Jaje
1
kom
Sol
1
prstohvat
Mlijeko
400
ml
Bezglutensko brašno
80
g
Heljdino brašno
80
g
Prašak za pecivo
1
žličica
Rakija
1
žličica
NADJEV
Sastojci
Blitva - prokuhana
230
g
Svježi sir
300
g
Kiselo vrhnje
100
g
Panceta
50
g
PRELJEV
Sastojci
Kiselo vrhnje
100
g
Vrhnje za kuhanje
100
ml
Postupak
U posudi izmiješaj jaje s malo soli te onda ulij mlijeko. Dodaj suhe sastojke, odnosno bezglutensko brašno, heljdino brašno te prašak za pecivo.
Na kraju umiješaj i žličicu rakije kako palačinke pri pečenju ne bi upile puno masnoće.
Ispeci palačinke.
Pripremite nadjev tako da prokuhanu blitvu nasjeckaš na vrlo sitne komadiće. Ako je potrebno, blitvu stisni rukama da iscuri višak vode pa ju stavi u posudu.
Dodaj blitvi svježi sir, kiselo vrhnje i pancetu narezanu na kockice.
Napuni palačinke, te ih zarolaj. Složi ih u namašćenu posudu za pečenje.
Prelij palačinke mjeđavinom kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje i peci ih 20-ak minuta na 180 stupnjeva.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.