Recepti Povrće 13. siječnja 2025.

Zapečene palačinke punjene blitvom i svježim sirom

Povrće
25 MIN
45 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Zapečene palačinke punjene blitvom i svježim sirom
Zapečene palačinke punjene blitvom i svježim sirom
foto: Laura Roman
Napravi palačinke od heljdinog brašna, napuni ih sirom, blitvom i pancetom pa ih kratko zapeci u pećnici

Ove slane palačinke punjene su smjesom od blitve, pancete i sira, a potom su zapečene s preljevom od kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje. Možeš ih jesti tople, ali vrlo su ukusne i kada se ohlade.

U tijesto za palačinke nisam stavljala mineralnu vodu samo zato što je nisam imala kod kuće, ali palačinke su fino uspjele i bez nje. Ako želiš, možete dio mlijeka iz recepta zamijeniti mineralnom vodom. Dobar tek!

 | Author: Laura Roman Zapečene palačinke punjene blitvom, pancetom i svježim sirom foto: Laura Roman

Ne gasi ekran dok kuham

Zapečene palačinke punjene blitvom, pancetom i svježim sirom
25 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
PALAČINKE
Sastojci
  • Jaje 1 kom
  • Sol 1 prstohvat
  • Mlijeko 400 ml
  • Bezglutensko brašno 80 g
  • Heljdino brašno 80 g
  • Prašak za pecivo 1 žličica
  • Rakija 1 žličica
NADJEV
Sastojci
  • Blitva - prokuhana 230 g
  • Svježi sir 300 g
  • Kiselo vrhnje 100 g
  • Panceta 50 g
PRELJEV
Sastojci
  • Kiselo vrhnje 100 g
  • Vrhnje za kuhanje 100 ml
Postupak
  1. U posudi izmiješaj jaje s malo soli te onda ulij mlijeko. Dodaj suhe sastojke, odnosno bezglutensko brašno, heljdino brašno te prašak za pecivo.

    Na kraju umiješaj i žličicu rakije kako palačinke pri pečenju ne bi upile puno masnoće.

    Ispeci palačinke.


  2. Pripremite nadjev tako da prokuhanu blitvu nasjeckaš na vrlo sitne komadiće. Ako je potrebno, blitvu stisni rukama da iscuri višak vode pa ju stavi u posudu.


  3. Dodaj blitvi svježi sir, kiselo vrhnje i pancetu narezanu na kockice. 


  4. Napuni palačinke, te ih zarolaj. Složi ih u namašćenu posudu za pečenje. 


  5. Prelij palačinke mjeđavinom kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje i peci ih 20-ak minuta na 180 stupnjeva. 


Možda vas zanima... Kremaste tagliatelle s umakom od pečene butternut tikve Kolumne Možda vas zanima... Od ostataka piletine napravi finu krem juhu Kolumne Možda vas zanima... Povrtni smotuljci s grilanim povrćem i namazom od pečene paprike Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:04 13. Siječanj 2025.

    Mljac