Chowder je vrsta guste, kremaste juhe koja dobro funkcionira i s morskim plodovima, povrćem, ali i mesom. Postoji mnogo varijacija, a danas vam donosim recept za chowder s piletinom i kukuruzom.
U ovom receptu koristila sam ostatke pečene piletine, kojoj na ovaj način možete dati potpuno novo ruho i uživati u hranjivom obroku na žlicu.
Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 130 g mrkve
- 80 g mladog luka
- 80 g crvene rog paprike
- 130 g paprika babure
- 300 g pečene piletine
- 50 g pancete
- 280 g krumpira
- 270 g očišćenih zrna kukuruza
- 1.5 L vode
- 50 g maslaca
- 400 ml mlijeka
- 3 žlice rižinog brašna ili kukuruznog škroba
- Sol, papar, timijan
Postupak:
- Mrkvu, luk, i dvije vrste paprika narežite na manje komadiće. Pancetu narežite na kockice.
- Krumpir ogulite i nasjeckajte na kockice, a iz svježih klipova kukuruza odvojite zrna. Možete koristiti i kukuruz iz kantice.
- Na maslacu par minuta prodinstajte luk, mrkvu, paprike i pancetu. Dodajte začine I podlijte vrućom vodom.
- Dodajte kockice krumpira pa pustite da kuha desetak minuta.
- U međuvremenu, u zdjelici pomiješajte mlijeko i brašno odnosno škrob.
- U juhu dodajte kukuruz i podlijte smjesom mlijeka i škroba. Kuhajte uz često miješanje dok se juha ne zgusne i postane vrlo kremasta.
Servirajte toplo. Dobar tek!