Danas ti donosim recept za kremasti kukuruz. Kao što mu i ime kaže, kukuruz pripremljen na ovaj način je izrazito kremast i meni osobito ukusan. Garantirano će popraviti raspoloženje!
Imaj na umu da sam za pripremu ovog recepta koristila svježa zrna kukuruza.
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 2 svježa kukuruza (320 g očišćenih zrna)
- 60 g maslaca
- 100 ml mlijeka
- 50 ml slatko vrhnje
- 200 ml mlijeka
- 1 puna žličica krumpirovog škroba
Postupak:
- Oštrim nožem odreži zrna kukuruza s klipa.
- Stavite mlijeko, vrhnje i maslac na laganu vatru. Kada se maslac otopio, dodaj kukuruz, posolite i dobro promiješaj.
- U međuvremenu pripremi smjesu koja će zgusnuti kukuruz; u mlijeko dodaj jednu punu žličicu krumpirovog škroba i dobro promiješaj.
- Ulij smjesu mlijeka i škroba i uz stalno miješanje nastavi kuhati dok se ne zgusne. Poslužite toplo. Dobar tek!