Kolumne 13. kolovoza 2020.

Za ručak se počasti kremastim jelom od kukuruza

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Od svježeg kukuruza pripremi ukusan i utješan obrok!

Danas vam donosim recept za kremasti kukuruz. Kao što mu i ime kaže, kukuruz pripremljen na ovaj način je izrazito kremast i meni osobito ukusan. Garantirano će popraviti raspoloženje!

Imajte na umu da sam za pripremu ovog recepta koristila svježa zrna kukuruza. 

 

Možda vas zanima... Fina ljetna juhica s povrćem i pancetom Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 

Možda vas zanima... Slane palačinke sa šparogama za brzinski ručak Kolumne

 


Sastojci:

  • 2 svježa kukuruza (320 g očišćenih zrna)
  • 60 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 50 ml slatko vrhnje
  • 200 ml mlijeka
  • 1 puna žličica krumpirovog škroba

 

Možda vas zanima... Odlične quesadillas s mljevenim mesom i cheddarom Kolumne

 

Postupak:

  1. Oštrim nožem odrežite zrna kukuruza s klipa.
  2. Stavite mlijeko, vrhnje i maslac na laganu vatru. Kada se maslac otopio, dodajte kukuruz, posolite i dobro promiješajte. 
  3. U međuvremenu pripremite smjesu koja će zgusnuti kukuruz; u mlijeko dodajte jednu punu žličicu krumpirovog škroba i dobro promiješajte.
  4. Ulijte smjesu mlijeka i škroba i uz stalno miješanje nastavite kuhati dok se smjesa ne zgusne. Poslužite toplo. Dobar tek!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.