Kolumne 13. kolovoza 2020.

Za ručak se počasti kremastim jelom od kukuruza

foto: Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Od svježeg kukuruza pripremi ukusan i utješan obrok!

Danas ti donosim recept za kremasti kukuruz. Kao što mu i ime kaže, kukuruz pripremljen na ovaj način je izrazito kremast i meni osobito ukusan. Garantirano će popraviti raspoloženje!

Imaj na umu da sam za pripremu ovog recepta koristila svježa zrna kukuruza. 

 

Možda vas zanima... Ukusna juhica s povrćem i pancetom Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 

Možda vas zanima... Slane palačinke sa šparogama za brzinski ručak Kolumne

 


Sastojci:

  • 2 svježa kukuruza (320 g očišćenih zrna)
  • 60 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 50 ml slatko vrhnje
  • 200 ml mlijeka
  • 1 puna žličica krumpirovog škroba

 

Možda vas zanima... Lažne quesadillas s mljevenim mesom i cheddarom Kolumne

 

Postupak:

  1. Oštrim nožem odreži zrna kukuruza s klipa.
  2. Stavite mlijeko, vrhnje i maslac na laganu vatru. Kada se maslac otopio, dodaj kukuruz, posolite i dobro promiješaj. 
  3. U međuvremenu pripremi smjesu koja će zgusnuti kukuruz; u mlijeko dodaj jednu punu žličicu krumpirovog škroba i dobro promiješaj.
  4. Ulij smjesu mlijeka i škroba i uz stalno miješanje nastavi kuhati dok se ne zgusne. Poslužite toplo. Dobar tek!

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.