Ova bezglutenska quesadilla napravljena je od kombinacije bezglutenskog zobenog brašna i rižinog brašna, umjesto kojeg možete koristiti i tapiokin škrob. Punjenje se sastoji od mesa, mladog luka i paprike - i velikih količina cheddar sira.
Preostaje ti samo uživati i baciti oko na blog La Vie Shobaine te prateći profil na Instagramu!
Sastojci:
- 1 jaje
- Prstohvat soli
- 50 ml mlijeka
- 40 g zobenog brašna
- 20 g rižinog brašna ili tapiokinog škroba
- 3 g praška za pecivo
- 50 ml gazirane vode
Nadjev:
- 80 g mladog luka
- 100 g paprike
- 125 g mljevene govedine
- 85 g cheddara
- 1 žličica crvene paprike i origana
Postupak:
- U posudi umuti jaje s prstohvatom soli i mlijekom. Dodaj brašna i prašak za pecivo i dobro promiješaj. Ostavi sa strane dok pripremaš ostale sastojke.
- Povrće nareži na sitno. U dobro zagrijanu tavu s malo ulja dodaj mljeveno meso. Kada se meso karameliziralo, dodaje mu povrće i začine, posoli i ostavi na laganoj do srednje jakoj vatri dok pečeš palačinke. Po potrebi promiješaj meso i povrće da ne zagori.
- Uzmi smjesu za palačinke, sada bi trebala biti malo zgusnuta. Uz stalno miješanje, dodaj joj gaziranu vodu. Dobro zagrij tavu za palačinke i naulji ju. Ispeci prvu palačinku i stavi ju sa strane.
- Stavi peći drugu palačinku. Prvo dodaj sloj tanko narezanog cheddara, a onda dodajte punjenje od mesa i povrća. Na vrh stavi još jedan sloj cheddara i oprezno prekrij prvom palačinkom. Lagano pritisni rukom kako bi se palačinke izravnale.
- Pokrij s poklopcem i stavi na laganu vatru još dvije minute, kako bi se sir u potpunosti otopio.
- Quesadillu izvadi na veliki tanjur za serviranje, prereži oštrim nožem kako biste dobili trokutiće i serviraj je odmah. Dobar tek!