Kolumne 29. srpnja 2020.

Odlične quesadillas s mljevenim mesom i cheddarom

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova zanimljiva bezglutenska kombinacija garantirano popravlja raspoloženje!

Ova bezglutenska quesadilla napravljena je od kombinacije bezglutenskog zobenog brašna i rižinog brašna, umjesto kojeg možete koristiti i tapiokin škrob. Punjenje se sastoji od mesa, mladog luka i paprike - i velikih količina cheddar sira. 

Preostaje vam samo uživati i baciti oko na blog La Vie Shobaine te prateći profil na Instagramu!

 

Možda vas zanima... Za ručak pripremi rižine rezance s povrćem i junetinom Kolumne

 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • 50 ml mlijeka
  • 40 g zobenog brašna
  • 20 g rižinog brašna ili tapiokinog škroba
  • 3 g praška za pecivo 
  • 50 ml gazirane vode

Nadjev:

  • 80 g mladog luka
  • 100 g paprike
  • 125 g mljevene govedine
  • 85 g cheddara
  • 1 žličica crvene paprike i origana

 

Možda vas zanima... Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom Kolumne

 

Postupak:

  1. U posudi, izmiješajte jaje s prstohvatom soli i mlijekom. Dodajte brašna i prašak za pecivo i dobro promiješajte. Ostavite sa strane dok pripremite ostale sastojke.
  2. Povrće narežite na sitno. U dobro zagrijanoj tavi s malo ulja, dodajte mljeveno meso. Kada se meso karameliziralo, dodajte mu povrće i začine, posolite i ostavite na laganoj do srednje jakoj vatri dok pečete palačinke. Po potrebi promiješajte meso i povrće da ne zagori.
  3. Uzmite smjesu za palačinke, sada bi trebala biti malo zgusnuta. Uz stalno miješanje dodajte joj gaziranu vodu. Dobro zagrijte tavu za palačinke i nauljite ju. Specite prvu palačinku i stavite ju sa strane.
  4. Stavite peći drugu palačinku. Prvo dodajte sloj tanko narezanog cheddara, i onda dodajte punjenje od mesa i povrća. Na vrh stavite još jedan sloj cheddara, i oprezno prekrijte s prvom palačinkom. Lagano pritisnite rukom kako bi se palačinke izravnale. 
  5. Pokrijte s poklopcem i stavite na laganu vatru još dvije minute, kako bi se sir u potpunosti otopio. 
  6. Quesadillu izvadite na veliki tanjur za serviranje, prerežite oštrim nožem kako biste dobili trokutiće i servirajte je odmah. Dobar tek! 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.