Rižini rezanci ili noodles, oni vrlo tanki, ne moraju se ni kuhati. Dovoljno ih je preliti vrelom vodom i pustiti nekoliko minuta da potpuno omekšaju. Savršena su podloga za razne kombinacije okusa, a danas vam donosim recept koji spaja povrće i meso u finom umaku od naranče s malom dozom đumbira.
Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 200 g junećeg šnicla
- 100 g šparoga
- 100 g plosnatih zelenih mahuna
- 50 g mrkve
- 120 g tikvica
- 50 g mladog luka
- 1 naranča
- 1 žlica krumpirovog škroba
- 1 cm svježeg đumbira
- 2 češnja češnjaka
- Rižini rezanci
Postupak:
- Narežite povrće: mladi luk i šparoge na kolutiće, mrkvu na tanke prutiće, tikvicu na trokutiće. Svježi đumbir nasjeckajte na sitno, a češnjak na tanke ploške. Zelene mahune iskidajte na manje komadiće.
- Meso narežite na trakice i uvaljajte u krumpirov škrob.
- Ocijedite jednu naranču, a dio nasjeckanih zelenih stapki mladog luka ostavite sa strane.
- Na zagrijanoj tavi s malo ulja, dodajte meso i lagano popržite sa svih strana. Dodajte ostatak povrća i uz stalno miješanje termički obradite na srednje jakoj vatri. Posolite.
- Zalijte sa sokom od naranče i kuhajte dok se sok ne reducira u gusti umak.
- Rižine rezance prelijte vrelom vodom i pustite potopljene nekoliko minuta.
- Servirajte tako da u posudu stavite skuhane rižine rezance, a na njih povrće i meso. Na vrh dodajte nasjeckani zeleni dio mladog luka i servirajte odmah. Dobar tek!