Kolumne 30. svibnja 2020.

Hrskave rolice s mesom i mladim kupusom

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas vam donosim recept za jednostavne rolice od rižinog papira, punjene mesom i mladim kupusom.

Rolice možete začiniti po vašem ukusu, te ih možete napraviti pikantnijima ako to želite. Za bezglutensku verziju, umjesto umaka od soje možete staviti tamari umak ili ga potpuno izostaviti iz recepta.

 

Možda vas zanima... Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 

Možda vas zanima... Slastan crveni rižoto s radičom i pancetom Kolumne

 

Sastojci:

  • 300 gr mljevene govedine
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica origana
  • 400 gr mladog kupusa
  • 2 cm đumbira
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica paprike (ukoliko želite možete staviti ljutu)
  • Soja sos (po želji)
  • Rižini papiri

 

Možda vas zanima... Kremaste tagliatelle s umakom od pečene butternut tikve Kolumne

 

Postupak:

  1. Luk i češnjak nasjeckajte na sitno, te dinstajte na malo ulja. Dodajte mljeveno meso i dinstajte ju dok ne pusti svu vodu. Po želji ju začinite s origanom i umakom od soje ili tamari umakom za bezglutensku verziju.
  2. Đumbir i češnjak nasjeckajte i stavite u tavu s malo ulja. Dodajte mladi kupus koji ste nasjeckali na sitno, te obradite dok kupus potpuno ne omekša. Začinite sa soli, paprom, i paprikom – ako želite ljutu verziju slobodno stavite ljutu papriku ili malo chilija.
  3. U veću posudu ulijte toplu vodu. Rolice ćemo motati jednu po jednu. Uzmite jedan list rižinog papira, uronite ga u posudu s toplom vodom nekoliko sekundi dok ne osjetite da postaje mekan i savitljiv.
  4. Izvadite ga iz vode i stavite na tanjur, dasku ili radnu površinu. U sredinu papira dodajte žlicu do dvije kupusa, te mesa. Lijevi i desni rub rolice presavijte prema sredini papira, te onda kraj najdalje od vas presavijte preko punjenja, također prema sredini papira. Zarolajte kraj koji je najbliži vama prema sredini. Papir bi trebao biti ljepljiv i rolica bi trebala biti potpuno zatvorena.
  5. Nastavite puniti rolice dok ne iskoristite svo punjenje.
  6. Rolice stavite na namašćeni pleh, namastite i njih malo kako bi postale hrskave pa ih stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva 10-15 minuta.

Servirajte odmah!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.