Rolice možeš začiniti po svom ukusu i, naravno, mogu biti malo pikantnije. Za bezglutensku verziju, umjesto umaka od soje možeš staviti tamari umak ili ga potpuno izostaviti iz recepta.
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 300 g mljevene govedine
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica origana
- 400 gr mladog kupusa
- 2 cm đumbira
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica paprike (ukoliko želite možete staviti ljutu)
- Soja sos (po želji)
- Rižini papiri
Postupak:
- Luk i češnjak nasjeckaj na sitno pa prodinstaj na malo ulja. Dodaj mljeveno meso i dinstaj dok ne pusti svu vodu. Po želji začini s origanom i umakom od soje ili tamari umakom za bezglutensku verziju.
- Đumbir i češnjak nasjeckaj i stavi u tavu s malo ulja. Dodaj mladi kupus koji si nasjeckala na sitno pa obradi dok kupus potpuno ne omekša. Začini sa soli, paprom i paprikom; ako želiš ljutu verziju, slobodno stavi ljutu papriku ili malo chilija.
- U veću posudu ulij toplu vodu. Rolice ćemo motati jednu po jednu. Uzmi jedan list rižinog papira, uroni ga u posudu s toplom vodom nekoliko sekundi dok ne osjetiš da postaje mekan i savitljiv.
- Izvadi ga iz vode i stavi na tanjur, dasku ili radnu površinu. U sredinu papira dodaj žlicu do dvije kupusa, te mesa. Lijevi i desni rub rolice presavij prema sredini papira pa onda suprotni kraj presavij preko punjenja, također prema sredini papira. Zarolaj kraj koji ti je najbliži prema sredini. Papir bi trebao biti ljepljiv i rolica bi trebala biti potpuno zatvorena.
- Nastavi puniti rolice dok ne iskoristiš pripremljeni nadjev.
- Rolice stavi na namašćeni pleh, namasti i njih malo kako bi postale hrskave pa ih stavi peći u pećnicu na 180 stupnjeva 10-15 minuta.
Serviraj odmah!