Crvenoj riži treba 20-ak minuta da se skuha pa se rižoto toliko vremena i kuhao. U rižoto sam, osim radiča, dodala i sušene rajčice, pancetu i mladi luk. Rezultat je jednostavan i ukusan obrok kojeg možeš vrlo brzo pripremiti.
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 1 manji crveni radič
- 1 šalica integralne crvene riže
- 10-ak sušenih rajčica
- 3 mlada luka
- 150 ml bijelog vina
- 100 g pancete
- Sol, papar, timijan
- Maslinovo ulje
Postupak:
- Sušene rajčice stavi u vruću vodu te pustite 10-ak minuta kako bi se rehidrirale.
- Luk i pancetu nareži i pirjaj na malo maslinovog ulja na laganoj vatri.
- Radič nasjeckaj i operi. Rajčice nasjeckaj na manje komadiće.
- Rižu isperi. Dodaj u tavu i pusti da se malo zacakli. Podlij vodom u kojoj su se rehidrirale rajčice.
- Dodaj crveni radič, sol, papar i timijan, te sušene rajčice. Ako je potrebno, dolij još vode kako bi rižoto bio potpuno pokriven. Poklopi i pusti da se kuha na laganoj vatri.
- Svako toliko provjeri rižu kako ne bi ostala suha. Ukoliko je potrebno, dolij još vode. Nakon 10 minuta kuhanja, podlij vinom i poklopi.
- Nakon 20 minuta riža bi trebala biti potpuno kuhana, a rižoto spreman za posluživanje.
Serviraj odmah, a po želji dodaj i sir. Dobar tek!