gastro postao
Ovaj rižoto od radiča malo je drugačiji budući da za njegovu pripremu koristim integralnu crvenu rižu umjesto riže kratkog zrna koja se inače koristi...
Crvenoj riži treba 20-ak minuta da se skuha pa se rižoto toliko vremena i kuhao. U rižoto sam, osim radiča, dodala i sušene rajčice, pancetu, i mladi luk. Rezultat je jednostavan i ukusan obrok kojeg možete vrlo brzo pripremiti.
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Laura Roman
Sastojci:
- 1 manji crveni radič
- 1 šalica integralne crvene riže
- 10-ak sušenih rajčica
- 3 mlada luka
- 150 mL bijelog vina
- 100 g pancete
- Sol, papar, timijan
- Maslinovo ulje
Postupak:
- Sušene rajčice stavite u vruću vodu te pustite 10-ak minuta kako bi se rehidrirale.
- Luk i pancetu narežite i pirjajte na malo maslinovog ulja na laganoj vatri.
- Radič nasjeckajte i operite. Rajčice nasjeckajte na manje komadiće.
- Rižu isperite. Dodajte u tavu i pustite da se malo zacakli. Podlijte vodom u kojoj su se rehidrirale rajčice.
- Dodajte crveni radič, sol, papar i timijan, te sušene rajčice. Ako je potrebno, dolijte još vode kako bi rižoto bio potpuno pokriven. Poklopite i pustite da kuha na laganoj vatri.
- Svako toliko provjerite rižu kako ne bi ostala suha. Ukoliko je potrebno dolijte još vode. Nakon 10 minuta kuhanja, podlijte s vinom i poklopite.
- Nakon 20 minuta riža bi trebala biti potpuno kuhana, a rižoto spreman za posluživanje.
Servirajte odmah, a po želji dodajte i sir. Dobar tek!
Laura Roman