Palačinke sam radila od zobenog i rižinog brašna, šparoge sam blanširala i dodala sam još svježe rajčice i matovilac. Veselo, zeleno i ukusno!
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 1 jaje
- 80 ml mlijeka
- 2 žlice zobenog brašna
- 1 žlica rižinog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 150 g šparoga
- Kiselo vrhnje
- Šaka cherry rajčica
- Matovilac
Postupak:
- U posudi umuti jaje s prstohvatom soli i mlijekom. Dodaj zobeno i rižino brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmiješaj kako bi tijesto bilo bez grudica.
- U tavu za palačinke dodaj malo ulja pa je dobro zagrij. Peci palačinke dok ne postanu zlatne s obje strane.
- U međuvremenu blanširaj šparoge. Zakuhaj vodu i posoli ju. Dodaj šparoge te ih kuhaj dvije do tri minute, dok ne postanu tamno zelene. Izvadi ih i stavi u posudu s hladnom vodom kako bi zaustavila proces kuhanja.
- Matovilac i cherry rajčice operi pa rajčice nareži na manje komadiće.
- Palačinke premaži kiselim vrhnjem, dodaj šparoge, rajčice i matovilac. Zamotaj i posluži odmah. Dobar tek!