gastro postao
Danas vam donosim recept za slane palačinke sa šparogama – vrlo jednostavan i brz recept koji možete pripremiti kao lagani ručak.
Palačinke sam radila od zobenog i rižinog brašna, šparoge sam blanširala i dodala sam još svježe rajčice i matovilac. Veselo, zeleno i ukusno!
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Laura Roman
Sastojci:
- 1 jaje
- 80 ml mlijeka
- 2 žlice zobenog brašna
- 1 žlica rižinog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 150 gr šparoga
- Kiselo vrhnje
- Šaka cherry rajčica
- Matovilac
Postupak:
- U posudi izmutite jaje s prstohvatom soli i mlijekom. Dodajte zobeno i rižino brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmiješajte kako bi vam tijesto bilo bez grudica.
- U tavu za palačinke dodajte malo ulja pa je dobro zagrijte. Pecite palačinke dok ne postanu zlatne s obje strane.
- U međuvremenu blanširajte šparoge. Zakuhajte posudu s vodom i posolite je. Dodajte šparoge te ih kuhajte dvije do tri minute, dok ne postanu tamno zelene. Izvadite ih i stavite u posudu s hladnom vodom kako biste zaustavili proces kuhanja.
- Matovilac i cherry rajčice operite pa rajčice narežite na manje komadiće.
- Palačinke premažite kiselim vrhnjem, dodajte šparoge, rajčice i matovilac. Zamotajte i poslužite odmah. Dobar tek!
Laura Roman