Radi se o punjenim slanim palačinkama od heljdinog i zobenog brašna. Punjenje se sastoji od hummusa od bijelog graha i špinata, pečene piletine, i svježih rajčica. Ove palačinke mogu biti idealan ručak za ponijeti na posao, budući da su zasitne, veoma ukusne i nakon nekoliko sati, te se mogu jesti hladne.
Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Sastojci:
- 1 jaje
- 50 gr heljdinog brašna
- 30 g zobenog brašna
- 50 mL mlijeka
- 80 mL gazirane mineralne vode
- 100 g špinata
- 230 g (1 kantica) bijelog graha
- 1 žlica skyra ili jogurta
- Limunov sok, sol, papar
- Rajčice
- Piletina
Postupak:
- U posudi izmiješajte jaje, heljdino i zobeno brašno, sol, mlijeko i mineralnu vodu dok ne dobijete smjesu za palačinke. Ne želite da vam smjesa bude pregusta i da se ne može lijepo razliti, ali ni pretekuća da vam se palačinke raspadaju prilikom okretanja.
- Na dobro zagrijanu tavu koju ste prethodno premazali s malo ulja, ulijte smjesu za palačinke, te pecite dok obje strane ne budu pečene.
- Za hummus od bijelog graha i špinata potrebno sve sastojke izmiksati u blenderu. Ja sam koristila smrznuti špinat, koji sam prethodno odledila na tavi i dodala začine. Ako koristite svježi baby špinat, možete ga kratko termički obraditi na maslinovom ulju i dodati češnjak za još bolji okus.
- Za hummus izmiksajte špinat, grah, skyr ili grčki jogurt, limunov sok, sol i papar dok ne dobijete homogenu smjesu. Ako želite, možete dodati i malo češnjaka.
- Svaku palačinku dobro premažite hummusom, dodajte komadiće piletine i svježu rajčicu, te zarolajte. Palačinku možete jesti odmah ili nakon nekoliko sati.
Dobar tek!