Kolumne 06. svibnja 2020.

Ručak za čistu desetku: Punjene palačinke s piletinom

foto: Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
U ovom receptu pokazat ću  kako sam iskoristila ostatke pečene piletine kako bih dobila jednostavan i ukusan ručak

Radi se o punjenim slanim palačinkama od heljdinog i zobenog brašna. Punjenje se sastoji od hummusa od bijelog graha i špinata, pečene piletine, i svježih rajčica. Ove palačinke mogu biti idealan ručak za ponijeti na posao, budući da su zasitne, veoma ukusne i nakon nekoliko sati, te se mogu jesti hladne.

Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu. 

 

Proteinske palačinke Možda vas zanima... Odlične proteinske palačinke od samo pet sastojaka Kolumne

 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 50 gr heljdinog brašna
  • 30 g zobenog brašna
  • 50 mL mlijeka
  • 80 mL gazirane mineralne vode
  • 100 g špinata
  • 230 g (1 kantica) bijelog graha
  • 1 žlica skyra ili jogurta
  • Limunov sok, sol, papar
  • Rajčice
  • Piletina

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

 

Postupak:

  1. U posudi izmiješajte jaje, heljdino i zobeno brašno, sol, mlijeko i mineralnu vodu dok ne dobijete smjesu za palačinke. Ne želite da vam smjesa bude pregusta i da se ne može lijepo razliti, ali ni pretekuća da vam se palačinke raspadaju prilikom okretanja.
  2. Na dobro zagrijanu tavu koju ste prethodno premazali s malo ulja, ulijte smjesu za palačinke, te pecite dok obje strane ne budu pečene.
  3. Za hummus od bijelog graha i špinata potrebno sve sastojke izmiksati u blenderu. Ja sam koristila smrznuti špinat, koji sam prethodno odledila na tavi i dodala začine. Ako koristite svježi baby špinat, možete ga kratko termički obraditi na maslinovom ulju i dodati češnjak za još bolji okus.
  4. Za hummus izmiksajte špinat, grah, skyr ili grčki jogurt, limunov sok, sol i papar dok ne dobijete homogenu smjesu. Ako želite, možete dodati i malo češnjaka.
  5. Svaku palačinku dobro premažite hummusom, dodajte komadiće piletine i svježu rajčicu, te zarolajte. Palačinku možete jesti odmah ili nakon nekoliko sati. 

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.