Ovaj recept radila sam po principu jedna žlica svega – zaista, jedna žlica skyra, zobenih pahuljica i zobenog brašna, jedna banana i jedno jaje sve su što vam je potrebno za napraviti smjesu i nekoliko minuta nakon imate spreman doručak.
Ove palačinke nemaju dodanog šećera, budući da banana daje slatkoću. No, ako mislite da vam palačinke neće biti dovoljno slatke, slobodno ih dodatno zasladite prije ili nakon pečenja. U receptu koristim zobene pahuljice i zobeno brašno s oznakom bez glutena, no ako želite, možete ih zamijeniti i “običnim” zobenim pahuljicama i brašnom.
Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Sastojci :
- 1 vrlo zrela banana
- 1 jaje
- 1 žlica skyra
- 1 žlica zobenog brašna
- 1 žlica zobenih pahuljica
Postupak :
- U posudi zgnječite bananu. Dodajte joj jaje i promiješajte. U smjesu dodajte jednu žlicu običnog skyra, te zobene pahuljice i brašno. Sve dobro izmiješajte kako biste dobili homogenu smjesu.
- Na dobro zagrijanoj tavi, na malo maslaca ili ulja, pecite palačinke po par minuta sa svake strane, odnosno dok ne postanu zlatne s obje strane.
- Servirajte odmah, uz omiljene dodatke : ako želite zdraviju verziju možete dodati omiljeno bobičasto voće, a ako se želite počastiti možete ih dodatno zasladiti i servirati uz šlag.
Dobar tek!