Bruschette s namazom od patlidžana

Mali talijanski sendviči od preprženog kruha savršeno prijaju i s patlidžanom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 306

Potrebno vam je

  • 6 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 1 kom patlidžan
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 200 g kozji sir
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • bosiljak, vezica

Priprema

  1. Ukrasite bosiljkom i poslužite toplo. U namaz možete dodati i crne masline bez koštice i sok od pola limuna.
  2. Patlidžan operite, ogulite, narežite i posolite te stavite s korom u zagrijanu pećnicu na 200°C. Pecite 20-ak minuta. U drugi dio pećnice na papir za pečenje posložite kriške kruha koje ste pokapali s malo maslinova ulja.
  3. Za to vrijeme narežite rajčice na kockice, a sir na ploške. Kad je patlidžan ispečen, ogulite mu kožicu te mekani dio sameljite u sjeckalici dodavši bosiljak, sol i papar.
  4. Namazom od patlidžana premažite pržene kriške kruha, dodajte rajčice i sir te začinite prema potrebi.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr