gastro postao
Mali talijanski sendviči od preprženog kruha savršeno prijaju i s patlidžanom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 306
Potrebno vam je
- 6 kriška kruh pšenični, bijeli
- 1 kom patlidžan
- 2 kom rajčica, crvena
- 200 g kozji sir
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- bosiljak, vezica
Priprema
- Ukrasite bosiljkom i poslužite toplo. U namaz možete dodati i crne masline bez koštice i sok od pola limuna.
- Patlidžan operite, ogulite, narežite i posolite te stavite s korom u zagrijanu pećnicu na 200°C. Pecite 20-ak minuta. U drugi dio pećnice na papir za pečenje posložite kriške kruha koje ste pokapali s malo maslinova ulja.
- Za to vrijeme narežite rajčice na kockice, a sir na ploške. Kad je patlidžan ispečen, ogulite mu kožicu te mekani dio sameljite u sjeckalici dodavši bosiljak, sol i papar.
- Namazom od patlidžana premažite pržene kriške kruha, dodajte rajčice i sir te začinite prema potrebi.
Izvor Skuhatćute