Brza brioche peciva stvorena za fine sendviče

Thinkstock
Meka peciva idealno se slažu uz meso s grilla, a idealna su i za svaku drugu vrstu sendviča.
Vidi originalni članak

Ovi briochi pripremaju se brzo, a možeš ih i čuvati u zamrzivaču. Također, tijesto možeš iskoristiti i za pripremu mekog kruha.

Pripremi ih unaprijed i svako jutro uživaj u slasnom sendviču s njima, brunchu ili brzom ručku!

 

 

Mirisni zalogaji Sva peciva na jednom mjestu - naši omiljeni recepti

 

 

Sastojci:

1 šalica – 250 ml (koristi šalicu jednake zapremnine kroz kompletan recept)

  • 1 šalica toplog mlijeka
  • 2 žlice suhog kvasca
  • 2 žlice šećera
  • 3 šalice brašna (+ još ½ šalice brašna za miješenje tijesta)
  • 100 ml otopljenog margarina
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • sezam, mak ili lanene sjemenke za posipanje
  • krupna morska sol

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu ugrij na 220 stupnjeva.  Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje.
  2. U posudu dodaj toplo mlijeko, kvasac, šećer, otopljeni margarin i jaje. Lagano miješaj pjenjačom dok se ne sjedini.
  3. Dodaj brašno i sol i rukama mijesi tijesto . Prebaci tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i mijesi pet minuta dok tijesto ne postane elastično i glatko.
  4. Podijeli tijesto na 10 (količinu odredi ovisno o veličini peciva koju želite) jednakih okruglica, ručno ih oblikujte. 
  5. Peciva posloži u posudu za pečenje, između svake ostavi razmak cca dva prsta. Prekrij folijom i pusti ih 10 minuta na toplom.
  6. Razmuti jaje za premazivanje, premaži peciva, pospi sa željenim posipom i peci 10-15 minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr