Špajza 23. rujna 2017.

Sva peciva na jednom mjestu - naši omiljeni recepti

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Imamo sjajne ideje za najfinija peciva koja će se odlično složiti s kišnim danima, šalicom čaja i omiljenom knjigom...

Ujutro pripremite jednostavne zalogaje koji vam neće oduzeti puno vremena, a bit će mirisni i topli, dok se vikendom popodne posvetite većim pekarskim projektima poput pripreme svima omiljenih kiflica ili kroasana.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Znamo da je doručak najvažniji obrok u danu stoga se i sami volimo počastiti vrućim pecivima od samog jutra. Pripremite one za koje će vam biti potrebno tek pola sata ili se upustite u neku novu, englesku priču pa se zasladite domaćim scones pecivima, maslacem i džemom.

 

peciva Možda vas zanima... Divno jutro: Najbrža peciva za najslađi doručak Recepti Možda vas zanima... Scones - omiljeni jutarnji britanski zalogaji Recepti

 

Jutra možete začiniti i nešto jačim, slasnijim pecivima - onima od češnjaka, peršina i maslinovog ulja. Ultimativni aromatični zalogaji sreće oduzet će vam nešto više vremena od brzih peciva i sconesa, ali će se sav trud definitivno isplatiti.

 

Možda vas zanima... Peciva s češnjakom za mirisnija jutra Recepti

 

Domaćim slancima teško je odoljeti, a pripremite li ih prema receptu našeg blogera Darka Kontina, budite sigurni da će uspjeti baš svakog puta. Želite li se pak okrenuti jednostavnijoj verziji, pripremite one za koje će vam biti potrebno tek nekoliko sastojaka i jednostavna logika - koliko sira, toliko maslaca, koliko sira i maslaca, toliko i brašna.

 

Domaći slanci po receptu Darka Kontina Možda vas zanima... Zaboravi na pekaru, napravi domaće slance Kolumne kiflice Možda vas zanima... Najbrže meke kiflice koje ćete obožavati Recepti

 

kiflice | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Za sendviče birajte bagels peciva i otkrijte zašto ih voli baš cijeli svijet. Mi smo naučili da su savršena upravo zato što ih možete pripremiti po samo svom guštu. Dodajte im sezam, mak pa sve zajedno pojačajte s malo sjemenki lana ili crnog kima. 

 

Bagels Možda vas zanima... Bagels - sočna peciva koja voli cijeli svijet Recepti

 

Danska peciva bit će odlična zaželite li se slatkih i toplih zalogaja, dok će lisnato tijesto poprimiti sasvim novi oblik ubacite li ga u aparat za waffle i brzinski pripremite neodoljiva peciva. Puniti ih možete slanim dodacima poput sira i šunke ili pak im dodati žlicu pekmeza, čokolade ili kikiriki maslaca.

 

Možda vas zanima... Danska peciva - savršenstvo okusa u lisnatom tijestu Recepti Možda vas zanima... Croffle - slasni spoj waffla i kroasana koji nas je oduševio Špajza

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Osim ovih peciva, kod pripreme domaćeg lisnatog tijesta zasigurno ne smijete zaobići ni klasik nad klasicima - kroasane. Fini okusi maslaca i tijesto koje se topi u ustima dovoljan su razlog da se ovog vikenda posvetite najslasnijem pekarskom projektu svih vremena.

 

Kroasan Možda vas zanima... Ultimativni recept za savršene kroasane Kolumne

 

Želite li pak okusiti neke nove spojeve, bacite se na pripremu bavarskih pereca. Nešto tamnija zlatna korica i krupna sol zasigurno će osvojiti svakog tko ih isproba.

 

Možda vas zanima... Bretsel: Slano hrskavo bavarsko pecivo Recepti

 

Za kraj, američki klasik kojem je teško reći ne - cimet rolice. Ne bojte se upotrijebiti što više cimeta, a svojim rolicama svakako dodajte i kakav voćni ili šećerni sirup. Bit će sočnije i slasnije te će se sirup sjajno složiti s aromama cimeta.

 

Cimet rolice Možda vas zanima... Jedini recept za cimet rolice koji ćete ikada trebati None

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.