gastro postao
Neka ove jednostavne i brze kiflice od svježeg sira zamirišu vašom kuhinjom.
Pravilo kod pripreme ovih kiflica jest: Koliko maslaca, toliko svježeg sira. Koliko svježeg sira, toliko brašna.
Možete ih puniti slatkim i slanim dodacima, a najbolje od svega jest što se tijesto za ove kiflice ne treba dizati. Pripremiti ih možete i s dodacima poput suhih začina, sezama ili kima, a oblik promijeniti prema potrebi.
Kiflice mogu postati i krekeri, pogačice ili buhtlice. Pripremite ih za doručak ili druženje s prijateljima, poslužite uz umake ili punjene dodacima po želji.
Potrebno vam je:
- 250 g maslaca
- 250 g svježeg sira
- 250 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- Jaje
- Sol
Priprema:
- Umijesite tijesto od omekšalog maslaca, svježeg sira, brašna i praška za pecivo.
- Dodajte sol po želji.
- Oblikujte kiflice, premažite ih razmućenim jajem.
- Pospite sa soli i dodacima po želji.
- Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Dobar tek!