gastro postao
Na ovaj umjereno sladak i mirisan doručak možete navaliti nakon svega pola sata pripreme.
Isprobajte tradicionalne britanske sconese koji se najčešće pripremaju s grožđicama, a nakon toga možete eksperimentirati s brojnim drugim sušenim voćem ili čokoladom.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 šalica šećera
- 4 šalice višenamjenskog brašna
- 1 šalica kiselog vrhnja
- 1 šalica maslaca
- 1 čajna žličica sode
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- 1 čajna žličica soli
- 1 šalica grožđica
Priprema:
- U maloj posudi izmiješajte kiselo vrhnje i sodu
- U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol, a zatim dodajte maslac. Umiješajte kiselo vrhnje, jaje i na kraju grožđice.
- Pobrašnite dasku i razvaljajte tijesto do debljine od centimetar i pol.
- Izrežite na oblike po želji i stavite na papir za pečenje. Ne zaboravite ostaviti pet centimetara razmaka između svake pogačice. Pecite 12-15 minuta na 175 stupnjeva.
Uživajte!