Recepti 06. lipnja 2016.

Pužići s grožđicama

Pužići
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusni i slasni kolačići koji vas mame na još, i još...

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 235

Potrebno vam je

  • 500 g oštro brašno
  • 1 mala žlica sol
  • 7 g kvasac, svježi
  • 30 g šećer, kristal
  • 200 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 kom jaje kokošje
  • ulje suncokretovo
  • 60 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 60 g grožđice
  • 60 g tamne grožđice
  • 30 g maslac, slani
  • narančina kora
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.50 mala žlica vanilija u prahu

Priprema

  1. Brašno pomiješajte sa soli. Dodajte maslac i kvasac. Umiješajte šećer. U sredini napravite udubinu, ulijte mlijeko i dodajte jaje pa miješajte dok ne dobijete tijesto. Nauljite zdjelu pa u njoj umijesite tijesto. Prekrijte masnim papirom i ostavite na toplom sat vremena.
  2. Pripremite nadjev tako da prvo pjenasto izmiješajte maslac i šećer. U drugoj zdjeli izmiješajte svijetle i tamne grožđice, narančinu koru i začine. Nauljite lim veličine 18x28 cm. Tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu te mijesite dvije minute.
  3. Razvaljajte tijesto u kvadrat veličine 30x30 cm pa ga pospite mješavinom maslaca i šećera. Preklopite tijesto i razvaljajte ga u kvadrat veličine 30x30 cm. Pospite mješavinom voća i savijte. Savitak narežite na 12 komada i prekrijte masnim papirom u limu za pečenje. Pecite na 220°C oko 25 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.