Recepti 16. siječnja 2017.

Bakina kuhinja: Trganci s vrhnjem i slaninom

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasni trganci s jednostavnim sastojcima postaju instant hit u svakoj kuhinji

Vrijeme je da se starinsko jelo koje volimo zbog brzine pripreme i nevjerojatno dobrih, a tako jednostavnih okusa vrati u vaše tanjure. Koristite domaće kiselo vrhnje, a slaninu svakako pržite dok ne postane hrskava. Ne zaboravite ni mljevenu crvenu papriku koja će ovo jelo zaokružiti na naljepši mogući način.

 

Potrebno vam je:

  • 300 g brašna
  • 150 ml vode
  • 150 ml vrhnja
  • 1 luk
  • 100 g slanine
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zamijesite tijesto od brašna, vode i soli.
  2. Vodu dodajte postepeno.
  3. Kada ste dobili kompatkno tijesto koje se može otkidati, pustite da odmori dok zagrijavate vodu.
  4. Kada voda zavrije, u nju ubacujte komadiće tijesta.
  5. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu.
  6. Za to vrijeme nasjeckajte slaninu pa je bacite na malo ulja. Neka postane hrskava.
  7. Maknite slaninu, a na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk.
  8. Pirjajte dok se ne zastakli i dobije boju.
  9. Umiješajte domaće vrhnje i maknite s vatre.
  10. Začinite soli, paprom i crvenom paprikom.
  11. Prelijte preko trganaca i pospite hrskavom slaninom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.