gastro postao
Slasni trganci s jednostavnim sastojcima postaju instant hit u svakoj kuhinji
Vrijeme je da se starinsko jelo koje volimo zbog brzine pripreme i nevjerojatno dobrih, a tako jednostavnih okusa vrati u vaše tanjure. Koristite domaće kiselo vrhnje, a slaninu svakako pržite dok ne postane hrskava. Ne zaboravite ni mljevenu crvenu papriku koja će ovo jelo zaokružiti na naljepši mogući način.
Potrebno vam je:
- 300 g brašna
- 150 ml vode
- 150 ml vrhnja
- 1 luk
- 100 g slanine
- Sol, papar
Priprema:
- Zamijesite tijesto od brašna, vode i soli.
- Vodu dodajte postepeno.
- Kada ste dobili kompatkno tijesto koje se može otkidati, pustite da odmori dok zagrijavate vodu.
- Kada voda zavrije, u nju ubacujte komadiće tijesta.
- Kuhajte dok ne isplivaju na površinu.
- Za to vrijeme nasjeckajte slaninu pa je bacite na malo ulja. Neka postane hrskava.
- Maknite slaninu, a na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk.
- Pirjajte dok se ne zastakli i dobije boju.
- Umiješajte domaće vrhnje i maknite s vatre.
- Začinite soli, paprom i crvenom paprikom.
- Prelijte preko trganaca i pospite hrskavom slaninom.
Dobar tek!