gastro postao
Slatka varijanta neodoljivog tradicionalnog jela
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 422
Potrebno vam je
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 dl voda
- 1 prstohvat sol
- 50 g krušne mrvice
- 30 g maslac, neslani
- 0.50 dl umak od domaćih šljiva
- 1 prstohvat mljeveni cimet
- šećer, kristal
Priprema
- Pomiješajte brašno, vodu i dodajte prstohvat soli i zamijesite u malo tvrđe tijesto.
- Trgajte komadiće, "trgance" i kuhajte u kipućoj slanoj vodi cca 5 minuta i zatim trgance ocijedite.
- Rastopite masnoću i dodajte krušne mrvice, šećer i cimet.
- Umiješajte kuhane trgance i dodajte umak od domaćih šljiva.