gastro postao
Meka peciva idealno se slažu uz meso s grilla, a idealna su i za svaku drugu vrstu sendviča.
Ovi briochi pripremaju se brzo, a možeš ih i čuvati u zamrzivaču. Također, tijesto možeš iskoristiti i za pripremu mekog kruha.
Pripremi ih unaprijed i svako jutro uživaj u slasnom sendviču s njima, brunchu ili brzom ručku!
Sastojci:
1 šalica – 250 ml (koristi šalicu jednake zapremnine kroz kompletan recept)
- 1 šalica toplog mlijeka
- 2 žlice suhog kvasca
- 2 žlice šećera
- 3 šalice brašna (+ još ½ šalice brašna za miješenje tijesta)
- 100 ml otopljenog margarina
- 1 jaje
- 1 žličica soli
Za premazivanje:
- 1 jaje
- sezam, mak ili lanene sjemenke za posipanje
- krupna morska sol
Postupak pripreme:
- Pećnicu ugrij na 220 stupnjeva. Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje.
- U posudu dodaj toplo mlijeko, kvasac, šećer, otopljeni margarin i jaje. Lagano miješaj pjenjačom dok se ne sjedini.
- Dodaj brašno i sol i rukama mijesi tijesto . Prebaci tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i mijesi pet minuta dok tijesto ne postane elastično i glatko.
- Podijeli tijesto na 10 (količinu odredi ovisno o veličini peciva koju želite) jednakih okruglica, ručno ih oblikujte.
- Peciva posloži u posudu za pečenje, između svake ostavi razmak cca dva prsta. Prekrij folijom i pusti ih 10 minuta na toplom.
- Razmuti jaje za premazivanje, premaži peciva, pospi sa željenim posipom i peci 10-15 minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Dobar tek!