Brza jela iz jednog lonca: Čili s tjesteninom

Thinkstock
Ako volite tjesteninu bolognese, uživat ćete i u ovoj njegovoj inačici.
Vidi originalni članak

Predlažemo da isprobate naš čili con carne uz dodatak tjestenine idealan za dane kada osjećate veliku glad, a imate malo vremena na raspolaganju. Izdašno, brzo gotovo i priprema se u jednom loncu odnosno u ovom slučaju u jednoj dubljoj tavi. Poslužite uz miješanu salatu poput kristalke i radiča.

Sastojci za 6 osoba:

  • 0,5 kg mljevene junetine
  • 1 manji crveni luk, sitno sjeckan
  • Pola svježe paprike sitno sjeckane
  • 1 konzerva graha
  • Rajčica izrezana na kockice, svježa ili u tetrapaku, 400 g
  • Pasirana rajčica, 250 g
  • Tjestenina, fusilli, penne ili pužići, 60 g
  • 2 – 3 žličice čilija u prahu
  • Pola žličice češnjaka u prahu
  • 50 g naribanog sira

Priprema:

Na ulju propirjati luk i papriku. Zatim dodati meso i pirjati miješajući oko 5 minuta. Dodati grah, obje rajčice, tjesteninu i začine dobro promiješati i pirjati poklopljeno oko 20 minuta uz povremeno miješanje. Skinuti s vatre, posuti naribanim sirom i poslužiti.

Posjeti Gastro.hr