Recepti 28. prosinca 2016.

Za zagrijavanje: Meksički gulaš

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iz Meksika nam dolazi recept za malo pikantniju verziju gulaša.

Gulaš kakav još niste probali, s puno začina, tu su nezaobilazni grah i kukuruz. Jednostavno savršenog ukusa. Jednom kad ga napravite uvijek ćete mu se vraćati. Ovim pikantnim meksičkim gulašem zagrijte sebe i svoje najdraže.


Potrebno vam je:

450 g junetine
crveni luk
200 g rajčica
pasirana rajčica
1 šalica kukuruza
460 g graha
mrkva
mljeveni kumin
chilli
sol
papar

Priprema:

  1. U loncu na srednje jakoj vatri pirjajte sitno narezan luk dok ne postane staklast i dodajte junetinu.
  2. Dolijte vode. Umiješajte rajčice, narezanu mrkvu, umak od rajčica, grah, kukuruz, kumin, chilli, sol i papar.
  3. Pustite da zakuha, a zatim smanjite vatru i ostavite neka se krčka oko sat vremena.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.