gastro postao
Iz Meksika nam dolazi recept za malo pikantniju verziju gulaša.
Gulaš kakav još niste probali, s puno začina, tu su nezaobilazni grah i kukuruz. Jednostavno savršenog ukusa. Jednom kad ga napravite uvijek ćete mu se vraćati. Ovim pikantnim meksičkim gulašem zagrijte sebe i svoje najdraže.
Potrebno vam je:
450 g junetine
crveni luk
200 g rajčica
pasirana rajčica
1 šalica kukuruza
460 g graha
mrkva
mljeveni kumin
chilli
sol
papar
Priprema:
- U loncu na srednje jakoj vatri pirjajte sitno narezan luk dok ne postane staklast i dodajte junetinu.
- Dolijte vode. Umiješajte rajčice, narezanu mrkvu, umak od rajčica, grah, kukuruz, kumin, chilli, sol i papar.
- Pustite da zakuha, a zatim smanjite vatru i ostavite neka se krčka oko sat vremena.
Dobar tek!