Predlažemo da isprobate naš čili con carne uz dodatak tjestenine idealan za dane kada osjećate veliku glad, a imate malo vremena na raspolaganju. Izdašno, brzo gotovo i priprema se u jednom loncu odnosno u ovom slučaju u jednoj dubljoj tavi. Poslužite uz miješanu salatu poput kristalke i radiča.
Sastojci za 6 osoba:
- 0,5 kg mljevene junetine
- 1 manji crveni luk, sitno sjeckan
- Pola svježe paprike sitno sjeckane
- 1 konzerva graha
- Rajčica izrezana na kockice, svježa ili u tetrapaku, 400 g
- Pasirana rajčica, 250 g
- Tjestenina, fusilli, penne ili pužići, 60 g
- 2 – 3 žličice čilija u prahu
- Pola žličice češnjaka u prahu
- 50 g naribanog sira
Priprema:
Na ulju propirjati luk i papriku. Zatim dodati meso i pirjati miješajući oko 5 minuta. Dodati grah, obje rajčice, tjesteninu i začine dobro promiješati i pirjati poklopljeno oko 20 minuta uz povremeno miješanje. Skinuti s vatre, posuti naribanim sirom i poslužiti.