Brzi recept za pohani kruh koji možete zamrznuti

Thinkstock
U ukusnim štapićima možete uživati čak dva mjeseca.
Vidi originalni članak

U pitanju je slatka verzija pohanog kruha, koju možete kombinirati s medom, sirupima, preljevima, šećerom u prahu ili voćem. Ostatak samo ubacite u plastičnu vrećicu i držite u zamrzivaču do dva mjeseca.

Štapići su nakon odmrzavanja ukusni kao i prvog jutra. Ubacite ih nakratko u pećnicu na 170 stupnjeva ili u mikrovalnu na dvije minute i uživajte.

 

ZDRAV POČETAK DANA Zapeci zobene pahuljice i uživaj u hrskavim pločicama

 

Sastojci:

  • 500 g bijelog kruha
  • 4 žlice maslaca
  • 400 g milerama
  • 2 velika jaja
  • 100 g šećera
  • ½ žličice cimeta
  • ½ žličice soli

 

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Papir za pečenje premažite s dvije žlice maslaca.
  2. Pomiješajte mileram, jaja, šećer, cimet i sol. 
  3. Narežite kruh na štapiće široke 2 cm, umočite ih u smjesu i položite na lim s razmakom od centimetra. 
  4. Pecite pet minuta sa svake strane i brzo ih premjestite s lima na drugu podlogu kako bi ostali hrskavi.

 

Želimo vam ugodan dan!

 

Posjeti Gastro.hr