gastro postao
U ukusnim štapićima možete uživati čak dva mjeseca.
U pitanju je slatka verzija pohanog kruha, koju možete kombinirati s medom, sirupima, preljevima, šećerom u prahu ili voćem. Ostatak samo ubacite u plastičnu vrećicu i držite u zamrzivaču do dva mjeseca.
Štapići su nakon odmrzavanja ukusni kao i prvog jutra. Ubacite ih nakratko u pećnicu na 170 stupnjeva ili u mikrovalnu na dvije minute i uživajte.
Sastojci:
- 500 g bijelog kruha
- 4 žlice maslaca
- 400 g milerama
- 2 velika jaja
- 100 g šećera
- ½ žličice cimeta
- ½ žličice soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Papir za pečenje premažite s dvije žlice maslaca.
- Pomiješajte mileram, jaja, šećer, cimet i sol.
- Narežite kruh na štapiće široke 2 cm, umočite ih u smjesu i položite na lim s razmakom od centimetra.
- Pecite pet minuta sa svake strane i brzo ih premjestite s lima na drugu podlogu kako bi ostali hrskavi.
Želimo vam ugodan dan!