Recepti 4036 prikaza 12. prosinca 2017.

Za doručak: Zapečene zobene pahuljice

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Za vikend pripremite ove slasne zobene pahuljice s dodacima i uživajte tijekom cijelog radnog tjedna u odličnom zdravom doručku.

Zapečene zobene pahuljice narežite na kocke čim ih ispečete i prvu svakako zagrizite toplu. Držite ih u hladnjaku, vadite po potrebi i zagrijte u mikrovalnoj pećnici s dodatkom malo mlijeka.

 

Možda vas zanima... Doručak i pol: Zobene pahuljice s chia sjemenkama Špajza

 

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 1 veliko jaje
  • 700 ml mlijeka
  • 3-4 žlice smeđeg šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 180 g zobenih pahuljica

Priprema:

  1. Pripremite dublju posudu za pečenje veličine 20x20 cm i premažite je maslacem.
  2. Pomiješajte zobene pahuljice, jaje, mlijeko, šećer, vaniliju, prašak za pecivo i sol u velikoj zdjeli, prebacite u posudu za pečenje, prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak preko noći.
  3. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, promiješajte smjesu i stavite peći. Izvadite nakon 40-45 minuta.

Smjesi možete dodati i suho voće, oraščiće ili komadiće tamne čokolade.

Želimo vam ugodan početak dana!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.