gastro postao
Pripremi slasne zobene pahuljice s dodacima i uživaj nekoliko dana u odličnom zdravom doručku.
Zapečene zobene pahuljice nareži na kocke čim ih ispečeš i prvu svakako zagrizi toplu. Ostatak čuvaj u hladnjaku, u posudi s poklopcem, izvadi po potrebi i zagrij u mikrovalnoj pećnici uz dodatak mlijeka.
Smjesi možeš dodati i suho voće, oraščiće ili komadiće tamne čokolade. Također ih možeš umočiti u čokoladu, preliti medom ili premazati kikiriki maslacem. Odluka je na tebi!
Sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 1 veliko jaje
- 700 ml mlijeka
- 3-4 žlice smeđeg šećera
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 180 g zobenih pahuljica
Priprema:
- Pripremi dublju posudu za pečenje veličine 20x20 cm i premaži je maslacem.
- Pomiješaj zobene pahuljice, jaje, mlijeko, šećer, vaniliju, prašak za pecivo i sol u velikoj zdjeli, prebaci u posudu za pečenje, prekrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak preko noći.
- Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva, promiješaj smjesu i stavi peći. Izvadi nakon 40-45 minuta.
Želimo ti ugodan početak dana!