Recepti 09. srpnja 2020.

Slasni kruh od jabuke i cimeta osvojit će te okusom i mirisom

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za prste polizati!

Ovaj slatki kruh, ukusan i mekan, preliven slasnim umakom od jabuka, osim fantastičnim okusom oduševit će te i činjenicom da će nakon njegove pripreme tvoja kuhinja mirisati kao nikada prije.

 

Možda vas zanima... Pohani kruh s jagodama i neodoljivim punjenjem Recepti

 

Iako za njegovu pripremu možeš koristiti i kupovni umak od jabuke, onaj domaći ipak je bolja opcija, a recept za njegovu pripremu potražiti možeš ovdje. Kao topli doručak ili popodnevni desert, ovaj kruh poslužiti možeš sam ili uz dodatak drugog umaka ili kuglice sladoleda. U njemu će uživati i najmlađi i najstariji u obitelji!

Sastojci za kruh:

  • 250 g brašna
  • 156 g zobenih pahuljica
  • 1/4 žličice soli
  • 2 žličice cimeta
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 200 g šećera
  • 180 mL biljnog ulja
  • 2 jaja 
  • 120 g grčkog jogurta
  • 230 mL umaka od jabuka
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije

Sastojci za glazuru:

  • 120 g šećera u prahu
  • 60 mL umaka od jabuka

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i namasti lim za pečenje ili kalup za kruh. 
  2. U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, zob, sol, cimet i prašak za pecivo. Stavi na stranu.
  3. U drugoj posudi pomiješaj šećer, ulje, jaja, jogurt, umak od jabuke i vaniliju, a zatim ručno umiješaj u suhe sastojke i miješaj kako bi se sve sjedinilo.
  4. Dobiveno tijesto ulij u kalup i peci 45 do 50 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
  5. Izvadi iz pećnice i ostavi sa strane. Umuti zatim šećer u prahu i umak od jabuka. Po želji, dodaj još šećera u prahu ako želiš da dobivena glazura bude gušća.
  6. Kad se kruh malo ohladio, prelij glazuru po njemu. Pričekaj još 10 do 15 minuta ili dok se kompletno ne ohladi.

U slast!

 

Možda vas zanima... Banana kruh iz blendera od samo četiri sastojka Špajza Možda vas zanima... Jagoda, banana i jabuka - savršen spoj za fini smoothie Recepti Možda vas zanima... Čokoladni kruh – idealan nedjeljni doručak Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.