Buzara od dagnji i kozica za savršen ljetni ručak

Jurica Galoić/PIXSELL Buzara od dagnji i kozica
Blogerica Tanja Pastuović Klaić je pripremila omiljeni ljetni klasik buzaru od dagnji i kozica, a u tome su joj pomogli METRO Chef proizvodi.
Vidi originalni članak

Ljeto ne može proći bez morskih specijaliteta, a onaj svima omiljeni je ujedno i najjednostavniji - buzara. Buzara se može pripremiti od raznih morskih plodova i na više načina, a Tanja Pastuović Klaić, autorica bloga COOKam i guštam, odlučila se za dagnje i kozice te buzaru na crveno.

Popis namirnica za buzaru je možda kratak, ali je zato važno odabrati najkvalitetnije namirnice. Uz svježe jadranske dagnje i kozice, Tanja je za pripremu buzare koristila vrhunske METRO Chef proizvode. Neizostavan sastojak buzare je i hrskavi prepečeni kruh koji se umače u možda i najbolji dio buzare - umak ili toć. 

Buzara od dagnji i kozica 

Sastojci:

  • 1 kg svježih dagnji
  • 500 g svježih kozica
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje METRO Chef
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 1 vezica peršinovog lista
  • 200 ml bijelog vina
  • 3-4 žlice krušnih mrvica
  • mljeveni papar
  • 200 g pelata METRO Chef
  • kruh

Postupak:

  1. Dagnje očisti i ukloni im "brkove" od trave. Oštećene i otvorene školjke odmah ukloni.
  2. Češnjak očisti i sitno nasjeckaj, a peršinov list operi i nasjeckaj.
  3. U zagrijani lonac ili dublju tavu dodaj maslinovo ulje, na vruće ulje dodaj nasjeckani češnjak i dio peršinovog lista.
  4. Čim zamiriše dodaj dagnje, promiješaj i poklopi. Nakon minutu dodaj papar, a kad se školjke otvore dodaj vino i kuhaj još jednu do dvije minute.
  5. Dodaj kozice, zatim pelate pa sve još kratko kuhaj na jakoj vatri.
  6. Pred kraj dodaj krušne mrvice, po potrebi dodaj malo soli i još maslinovog ulja.
  7. Iz lonca izbaci školjke koje se nisu otvorile. Posipaj peršinovim listom i posluži uz prepečeni kruh.

 

Posjeti Gastro.hr