Carpaccio od tikvica sa salsom od kapara

Tikvice mariniranjem solju i limunom gube puno manje zdravih sastojaka doli kuhanjem u vreloj vodi
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 146

Potrebno vam je

  • 4 kom tikvice, zelene
  • 50 g kapari
  • 1 vezica peršin, list
  • origano
  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • 2 kom limun
  • sol

Priprema

  1. Birajte tikvice srednje veličine. Dobro ih operite i posve osušite papirnatim ubrusima.
  2. Spravicom za guljenje povrća narežite tanke ploške tikvica. Složite ih na plitki tanjur te pokapajte sokom iscijeđena limuna.
  3. Ostavite u hladnjaku 20-ak minuta.
  4. U zasebnu višu posudu dodajte kapare, nasjeckani ili natrgani peršin, svježe listiće origana, maslinovo ulje i limunov sok.
  5. Štapnim mikserom izradite ih u finu zelenu kremu.
  6. Ohlađene tikvice servirajte za predjelo i pokapajte salsom od kapara, origana i peršina.

Izvor 'Tako me mama učila', Marina Gaši

Posjeti Gastro.hr