gastro postao
Tikvice mariniranjem solju i limunom gube puno manje zdravih sastojaka doli kuhanjem u vreloj vodi
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 146
Potrebno vam je
- 4 kom tikvice, zelene
- 50 g kapari
- 1 vezica peršin, list
- origano
- 0.50 dl ulje maslinovo
- 2 kom limun
- sol
Priprema
- Birajte tikvice srednje veličine. Dobro ih operite i posve osušite papirnatim ubrusima.
- Spravicom za guljenje povrća narežite tanke ploške tikvica. Složite ih na plitki tanjur te pokapajte sokom iscijeđena limuna.
- Ostavite u hladnjaku 20-ak minuta.
- U zasebnu višu posudu dodajte kapare, nasjeckani ili natrgani peršin, svježe listiće origana, maslinovo ulje i limunov sok.
- Štapnim mikserom izradite ih u finu zelenu kremu.
- Ohlađene tikvice servirajte za predjelo i pokapajte salsom od kapara, origana i peršina.
Izvor 'Tako me mama učila', Marina Gaši