Champurrado

Topli i gusti meksički čokoladni napitak koji se obično pije za doručak uz churros
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 201

Potrebno vam je

  • 2 žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • 2 žlica amarant kokice
  • 0.50 kom štapić cimeta
  • 250 ml voda
  • 1 prstohvat sol
  • 400 ml sojino mlijeko
  • 40 g tamna čokolada

Priprema

  1. U loncu pomiješajte kukuruzno brašno (ili palentu), amarant samljeven u mlincu za kavu, cimet (ili vaniliju) i vodu, te smjesu stavite na srednje jaku vatru. Kad smjesa zakipi, dodajte sol i kuhajte poklopljeno desetak minuta na laganoj vatri.
  2. Kuhanoj smjesi miješajući dodajte sojino ili zobeno mlijeko.
  3. Kad zakipi, dodajte još i kockice tamne čokolade i miješajte dok se potpuno ne rastope. Poslužite vruće.

Izvor "Doručak", Dunje Gulin

Posjeti Gastro.hr