gastro postao
Topli i gusti meksički čokoladni napitak koji se obično pije za doručak uz churros
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 201
Potrebno vam je
- 2 žlica kukuruzno brašno ili krupica
- 2 žlica amarant kokice
- 0.50 kom štapić cimeta
- 250 ml voda
- 1 prstohvat sol
- 400 ml sojino mlijeko
- 40 g tamna čokolada
Priprema
- U loncu pomiješajte kukuruzno brašno (ili palentu), amarant samljeven u mlincu za kavu, cimet (ili vaniliju) i vodu, te smjesu stavite na srednje jaku vatru. Kad smjesa zakipi, dodajte sol i kuhajte poklopljeno desetak minuta na laganoj vatri.
- Kuhanoj smjesi miješajući dodajte sojino ili zobeno mlijeko.
- Kad zakipi, dodajte još i kockice tamne čokolade i miješajte dok se potpuno ne rastope. Poslužite vruće.
Izvor "Doručak", Dunje Gulin