Cheesecake s malinama

Lagani ljetni cheesecake koji je jednostavan za napraviti, a tako sočan - idealan za ove vruće ljetne dane!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 8.50 dag mljevenih keksa
  • 5 dag maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 5 kom jaja
  • 17 dag šećera
  • 50 dag krem sira
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žlica limunovog soka
  • 2 žlica limunove korice
  • 50 dag malina

Priprema

  1. Kekse, maslac i 1 žlicu šećera pomiješati i utisnuti u kalup. Stavite 10ak minuta u pećnicu na 150℃.
  2. Jaja, šećer i vanilin šećer izmiksajte, zatim dodajte krem sir, limunov sok i limunovu koricu.
  3. Na kraju miksanja od 50 dag malina odvojite 25 dag i dodajte u kremu te pjenjačom lagano promiješajte.
  4. Smjesu izliti u kalup i peći na 220℃ oko pola sata te smanjiti temperaturu na 150℃ i peći jos 45 minuta. Kada se kolač ohladi ostalih 25 dag malina posložite na cheesecake.
Posjeti Gastro.hr