gastro postao
Lagani ljetni cheesecake koji je jednostavan za napraviti, a tako sočan - idealan za ove vruće ljetne dane!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 8.50 dag mljevenih keksa
- 5 dag maslaca
- 1 žlica šećera
- 5 kom jaja
- 17 dag šećera
- 50 dag krem sira
- 2 vanilin šećera
- 2 žlica limunovog soka
- 2 žlica limunove korice
- 50 dag malina
Priprema
- Kekse, maslac i 1 žlicu šećera pomiješati i utisnuti u kalup. Stavite 10ak minuta u pećnicu na 150℃.
- Jaja, šećer i vanilin šećer izmiksajte, zatim dodajte krem sir, limunov sok i limunovu koricu.
- Na kraju miksanja od 50 dag malina odvojite 25 dag i dodajte u kremu te pjenjačom lagano promiješajte.
- Smjesu izliti u kalup i peći na 220℃ oko pola sata te smanjiti temperaturu na 150℃ i peći jos 45 minuta. Kada se kolač ohladi ostalih 25 dag malina posložite na cheesecake.