Chilli con carne - vječni klasik s grahom, kukuruzom i mesom

Getty Images
Vječni klasik, omiljeno pikantno jelo na žlicu, a ponekad čak i savršeno punjenje za tortilje. Evo zašto obožavamo chilli con carne.
Vidi originalni članak

Ljutkasto jelo najpoznatije u Južnoj Americi zove se još i Chilli, a u jednom tanjuru chillija možete pronaći meso, grah, kukuruz, rajčicu i divne, aromatične začine.

Ovo jelo možete pripremiti i u pećnici. Meso jednostavno zapržite na tavi i prebacite u zemljanu posudu pa dodajte ostatak sastojaka. Ako nemate zemljanu posudu, poslužit će i vatrostalna posuda ili dublji lim za pečenje. Pecite poklopljeno oko sat i pol. Prema želji, dodajte poriluk ili slaninu.

Chilli poslužite uz žlicu kiselog vrhnja, ribani sir i hrskavi, tostirani kruh.

 

Potrebno vam je:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 2 luka
  • 3 žlice ulja
  • Pola šalice pasirane rajčice
  • Pola žličice korijandera
  • Pola žličice kima
  • Pola žličice čilija u prahu
  • 450 g pelata
  • 1 režanj češnjaka
  • 200 g kukuruza
  • 400 g graha

Postupak pripreme:

  1. Sitno nasjeckajte luk i češnjak pa popržite na ulju. 
  2. Dodajte čili u prahu, mljeveni kim i korijandar. 
  3. Ubacite mljeveno meso i pržite desetak minuta. 
  4. Dodajte pelate i pire od rajčice.
  5. Prema potrebi, dolijte još malo vode. Kad zavrije, poklopite ga poklopcem. 
  6. Pustite da se krčka na laganoj vatri sat i pol. Pola sata prije kraja dodajte kuhani grah i kukuruz iz limenke. 
  7. Poslužite uz preprženi kruh, kiselo vrhnje i sezonskom miješanom salatom.

Dobar tek!

Isprobaj i sljedeće recepte...

U američkom stilu Chilli hot dog - savršen spoj graha, kobasice i sira

Tortilje i sjajna punjenja Quesadillas - brzi, vrući meksički sendviči

Posjeti Gastro.hr