Chowder - pikantno varivo od slatkog kukuruza

Thinkstock
Ovo varivo nije bezazleno kako se čini na prvi pogled. Puno je okusa i sigurni smo kako će vam okusni pupoljci instantno proraditi.
Vidi originalni članak

Englesko varivo od slatkog kukuruza jako je jednostavno za pripremu, a najviše vremena će vam oduzeti sjeckanje povrća. 

Žličica chilija na naljepši će način zaokružiti ovo jelo na žlicu, čak i ako niste ljubitelj pretjerano ljutih tanjura.

 

Volimo ljeto! Svestrani kukuruz voli roštilj, salate i meksičke tanjure

 

Potrebno vam je:

  • 20 g maslaca/margarina
  • 100 g korijena celera
  • 1 manji crveni luk
  • 2 žlice brašna
  • 1 mrkva narezana na trakice
  • 1 l mlijeka
  • 1 kokošja kocka za juhu
  • 700 g smrznutog kukuruza šećerca
  • 2 kuhana krumpira narezana na kockice
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica chilija u prahu (ako ne želite ljuto varivo, slobodno ovaj začin preskočite)
  • sol i papar po ukusu

Postupak pripreme:

  1. U dubokoj posudi za kuhanje otopite maslac.
  2. Dodajte nasjeckani korijen celera, nasjeckani luk i mrkvu.
  3. Dinstajte dok povrće ne postane meko.
  4. Dodajte dvije žlice brašna i brzo miješajte. 
  5. Dodajte mlijeko i kocku za juhu i pustite da prokuha. Dodajte kukuruz,začinite sa soli i paprom i dodajte žličicu chilija.
  6. Pustite da prokuha.
  7. Kada je varivo prokuhalo, dodajte kuhani krumpir narezan na kockice i kuhajte kratko. Svakako probajte varivo i ako je potrebno dodajte sol i papar.
  8. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr